Gemeente: Brug over spoor alleen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Foto: Fotopersbureau Steenwyck - Rhoxana Ynema

De ‘ijzeren brug’ in Witte Paarden is per 14 mei 2018 afgesloten voor vrijwel alle gemotoriseerd verkeer. Gemeente en ProRail besloten gezamenlijk tot deze afsluiting. Voetgangers, (brom)fietsers en motorrijders kunnen nog wel van de oversteek gebruikmaken. Omwonenden krijgen een brief waarin zij persoonlijk over de afsluiting worden geïnformeerd.

Dit laat de gemeente Steenwijkerland in een persbericht weten.
De ‘ijzeren brug’ was tot voor kort toegankelijk voor verkeer met een maximum gewicht van 4 ton. Gesignaleerd is dat ook zwaardere voertuigen van de brug gebruikmaken. Bij een inspectie die onlangs in opdracht van ProRail is uitgevoerd, zijn vervormingen aan onderdelen van de brug geconstateerd. Deze hebben consequenties voor de draagkracht ervan. Om de veiligheid te kunnen blijven waarborgen, heeft ProRail de gemeente verzocht de brug per direct af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van motoren en bromfietsen.

Om te voorkomen dat gemotoriseerd verkeer gebruik van de brug maakt, is deze met betonblokken afgesloten. Ook zijn er borden geplaatst. Door de afsluiting moet het verkeer tussen Witte Paarden en de Eese/Woldberg omrijden via Willemsoord. De hulpdiensten zijn over de afsluiting en de omleidingsroute geïnformeerd.

ProRail gaat de komende periode de schade in beeld brengen en onderzoeken welke maatregelen nodig zijn om het gebruik van de brug voor gemotoriseerd verkeer weer mogelijk te maken. Op dit moment is nog niet duidelijk hoelang de afsluiting duurt.
ProRail was niet bereikbaar voor nader commentaar.

Reacties

article
24508
Gemeente: Brug over spoor alleen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer
De ‘ijzeren brug’ in Witte Paarden is per 14 mei 2018 afgesloten voor vrijwel alle
https://steenwijkerland.nieuws.nl/nieuws/24508/gemeente-brug-spoor-alleen-afgesloten-gemotoriseerd-verkeer/
2018-05-15T16:41:34+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/318/2018/05/14170822/DSC_0036.jpg
Nieuws