Voetbal- en outdoor activiteiten in de meivakantie bij het klimbos

Foto: Sallandse Voetbaldagen

Binnenkort begint de meivakantie in het noorden van het land. Voor de kinderen die van voetbal en outdoor activiteiten houden, wordt er op 8 mei een voetbaldag georganiseerd.

Zoals de naam al zegt zal voetbal centraal staan, maar er zullen ook volop outdoor activiteiten aangeboden worden, zoals klimparcoursen en activiteiten als boogschieten voor degenen die last hebben van hoogtevrees.
Initiatiefnemers en tevens beweegdocenten Michael Schell van Klimbos Avontuurlijk Paasloo en Eelko Strijtveen van de Sallandse voetbaldagen wisten elkaar te vinden tijdens een gesprek over hoe kinderen meer en beter konden leren bewegen.

“Wij organiseren al een aantal jaar de Sallandse voetbaldagen, waarin wij een combinatie aanbieden van voetbaltrainingen en outdoor activiteiten bij Summercamp Heino”, aldus Eelko Strijtveen. “Wij vinden het leuk en belangrijk dat wij iets kunnen bieden voor zowel de getalenteerde voetballers als voor de meer recreatieve voetballers die puur voor hun plezier komen. Dit doen wij door voetbal en outdoor aan te bieden”. Michael vult aan: “Sinds wij dit Klimbos zijn begonnen zijn wij al op zoek naar dit soort initiatieven. Vanuit het verleden kende ik de Sallandse voetbaldagen al en ik ben blij dat wij nu samen een voetbaldag kunnen opzetten”.

Vanwege de vereiste lengte van 1.30 meter bij klimactiviteiten wordt de leeftijdsgrens vanaf 7 tot 15 jaar aangehouden. “Wij bieden echter ook genoeg uitdagende activiteiten voor de kinderen met hoogtevrees”, aldus Michael. Genoeg mogelijkheden dus om een leuke dag te beleven in de meivakantie. Opgeven kan via www.sallandsevoetbaldagen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen