Voorbereidingen voor herinrichting Markt binnenkort zichtbaar

Foto: Archieffoto

Het ontwerp voor een nieuwe inrichting van de Markt in Steenwijk ligt klaar. Voordat ná de Nacht van Steenwijk eind augustus de schop in de grond kan, zijn er de nodige voorbereidende werkzaamheden.

Wethouder Wim Brus: ‘Natuurlijk zijn we op de achtergrond al een tijdje bezig om alles straks in goede banen te leiden. Maar binnenkort zal dat ook voor iedereen zichtbaar worden. We beginnen met het opruwen van het straatwerk op de Markt. Die steentjes gaan we straks hergebruiken.’ Binnenkort gaan ook de werkzaamheden voor een nieuw openbaar toilet van start.

Vorig jaar is een groot deel van het straatwerk in de binnenstad van Steenwijk al onder handen genomen en opgeruwd. Op dat moment waren de plannen voor de Markt nog niet klaar. Nu  duidelijk is dat de steentjes op de Markt in de nieuwe situatie zullen terugkeren, worden ook deze opgeruwd. Dat gebeurt op maandag 23 en dinsdag 24 april 2018. Wethouder Wim Brus: ‘We hebben deze werkzaamheden naar voren geschoven om daarmee tegemoet te komen aan de wensen van de horecaondernemers. Als we het nu doen, hoeven straks in het najaar de terrassen er niet eerder voor te worden opgeruimd.’  Op maandag 23 april start ook Kleurrijk Steenwijk – een burgerinitiatief onder aanvoering van leerlingen van de RSG Tromp Meesters – waarbij op diverse plekken de stenen in de binnenstad met kleurrijke handjes worden opgevrolijkt.

Gezamenlijk ontwerp voor nieuwe Markt

Het ontwerp voor een nieuwe inrichting van de Markt is gemaakt in nauwe samenwerking tussen de bewonersvereniging van de binnenstad, Stichting Vestingstad en de gemeente. De plannen zijn besproken met bewoners en ondernemers van de Markt en vervolgens tijdens twee inloopavonden gepresenteerd. Inmiddels is de aanbesteding voor de werkzaamheden gestart. Bedrijven die hierover meer informatie willen kunnen kijken op www.steenwijkerland.nl (onder Ondernemers – Zaken doen met de gemeente).

Nieuw openbaar toilet

Naast de Markt zelf, krijgt ook het openbaar toilet in de nabije omgeving van de Markt (in de Onnastraat) een flinke opknapbeurt. Het huidige, verouderde openbaar toilet wordt vervangen door een ook voor mindervaliden goed toegankelijk zelfreinigend toilet. De werkzaamheden daarvoor beginnen half april en worden in juni afgerond. Vanwege de werkzaamheden is het openbaar toilet in die periode gesloten.   

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen