Veilig Verkeer Nederland verstrekt 100 parkeerschijven tijdens preventieve actie

Gratis parkeren in Steenwijkerland is een goed argument voor de middenstand om bezoekers te trekken, echter hoe dichter bij het centrum gaat het van gratis parkeren voor een aantal uren tot parkeren met een parkeerschijf voor enkele uren.

Vele bezoekers zien de bijbehorende borden niet of hebben geen parkeerschijf in de auto liggen. Vooral op koopavonden heeft de politie of de afdeling Toezicht en Handhaving de gewoonte om de betreffende parkeerplaatsen te controleren.
Indien er geen parkeerschijven of een vergunning zichtbaar achter de ramen ligt dan heeft men het recht om een bekeuring uit te schrijven die zeker in de buurt van de € 90 komt en dat is minstens een hele winkelwagen vol.

Veilig Verkeer Steenwijkerland is echter ook waakzaam op dit gebied en op donderdag avond 12 april zijn een aantal medewerkers de parkeerplaatsen afgegaan en hebben bestuurders zonder parkeerschijf achter de ramen hierop geattendeerd.
In plaats van een bekeuring (doet Veilig Verkeer Steenwijkerland niet) verstrekt men gratis aan de betreffende bestuurder een parkeerschijf in de hoop dat men het de volgende keer niet vergeet.
Met excuses aan de politie of de afdeling Toezicht en Handhaving zijn er in totaal 100 parkeerschijven uitgedeeld.
Meer dan 90% van de bestuurders bedankten de vrijwilligers van VVN en hadden als argument het niet te weten, alles is toch gratis? De resterende bestuurders vonden het maar onzin. Blijkbaar kunnen die gemakkelijk een boete betalen. De reden van de tijdsduur met een parkeerschijf is een sociaal argument. Na verloop van de bepaalde tijd gaat u weg en kan iemand anders uw plek gebruiken om ook boodschappen te kunnen doen.

Reacties

gallery
24321
Veilig Verkeer Nederland verstrekt 100 parkeerschijven tijdens preventieve actie
Gratis parkeren in Steenwijkerland is een goed argument voor de middenstand om bezoekers te trekken,
https://steenwijkerland.nieuws.nl/nieuws/24321/veilig-verkeer-nederland-verstrekt-100-parkeerschijven-tijdens-preventieve-actie/
2018-04-12T22:40:19+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/318/2018/04/12223954/DSC_0229-Kopie.jpg
Nieuws, Uitgelicht