Raad van State: bouw hypermarkt mag doorgaan

Foto: Focus Retail

De Raad van State gaf vandaag toestemming voor de bouw van de omstreden hypermarkt op het terrein bij Eeserwold in Steenwijk.

Bezwaren die werden ingediend tegen de verleende omgevingsvergunning werden door de Raad afgewezen waardoor de vergunning definitief is goedgekeurd.
Veel inwoners zijn blij met de komst van een hypermarkt, winkeliers voelen het echter als een zware domper. Uit angst voor verlies van hun broodwinning maakten  zij massaal bezwaar tegen de hypermarkt.
Zij stelden dat de vergunning te onduidelijk was, de exploitant van de hypermarkt mocht in het supermarktgedeelte ook niet-levensmiddelen verkopen zoals bijvoorbeeld pannen, schalen en bestek. Spullen die ook in een warenhuis te koop zijn.
Hierdoor zou het warenhuisgedeelte veel groter zijn dan toegestaan. Volgens de Raad is niet te voorkomen omdat het bestemmingsplan het toelaat dat naast levensmiddelen ook andere artikelen verkocht mogen worden.

Vergunninghouder Focus Retail heeft nog geen exploitant voor de hypermarkt maar wel alle benodigde papieren om hiermee aan de slag te kunnen.
De hypermarkt moet voor tenminste 51% bestaan uit een enorme supermarkt, de resterende 49% kan als warenhuis worden ingericht.

Als blijkt dat het supermarktgedeelte veel kleiner is dan het warenhuisgedeelte, dan kan de gemeente Steenwijkerland daartegen optreden, aldus de Raad.

Reacties

article
24297
Raad van State: bouw hypermarkt mag doorgaan
De Raad van State gaf vandaag toestemming voor de bouw van de omstreden hypermarkt op
https://steenwijkerland.nieuws.nl/nieuws/24297/raad-state-bouw-hypermarkt-mag-doorgaan/
2018-04-11T12:47:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/318/2018/04/11124646/Zo-moet-de-hypermarkt-er-uit-gaan-zien-foto-archief-RTV-Drenthe.jpg
Nieuws, Uitgelicht