Pasar Bunga, bloemenmarkt in Taman Indonesia

Foto: Taman Indonesia

Dierenpark Taman Indonesia opent het plantenseizoen met een gezellige bloemenmarkt in het weekend van 14/15 april.

Er zullen dan veel bijzondere tropische planten te vinden zijn, zoals de Melati (Indonesische jasmijn), koffie, thee, banaan en andere tropische planten. Op zondag is er live muziek van de Melati Singers, en op zaterdag zal er een dansworkshop worden gegeven om de Balinese bloemendans te leren.
Melati Singers
De leden van de Melati Singers zijn afkomstig van het voormalige Indie of het huidige Indonesie. De Melati is een kleine witte bloem, een soort Jasmijn . De Melati struik groeit volop in de tuinen van Indonesië. De bloem verspreidt een heerlijke geur en wordt door de vrouwen in het haar (kondee) gedragen. Het muziekrepertoire van de Melati Singers is heel divers. Om de klanken van het land van oorsprong niet te verliezen, laat de groep voornamelijk Indische, Indonesische en Molukse liederen horen, afgewisseld met Engelstalige songs, Indorock en een paar Nederlands talige meezingers. Meezingen mag!

Novi van de Balinese dansgroep Dwi Buhmi, zal op 14 april een prachtige bloemendans laten zien. Ook kun je meedoen aan de workshop om deze dans te leren. Voor zowel volwassenen als kinderen, een leuke ervaring!
DwiBhumi: twee werelden – DwiBhumi betekent ‘twee werelden’ in het Sanskriet; een taal uit het oude India, die in het Balinese theater, dat banden heeft met de Indiase uitvoerende kunsten, nog steeds veelvuldig wordt gebruikt. DwiBhumi verwijst ook naar de Balinese begrippen ‘sekala’ en ‘niskala’ – de zichtbare, tastbare wereld en de onzichtbare, immateriele wereld waarop de religie van Bali is gebaseerd. Maar met ‘twee werelden’ bedoelen we uiteraard ook de Balinese en de Nederlandse cultuur. Twee werelden die letterlijk en figuurlijk mijlenver uit elkaar liggen, maar die door middel van kunst en cultuur dichter bij elkaar komen.

Stichting Taman Indonesia herbergt een indrukwekkende collectie boeken over Indonesië, en het Nederlands Indie. Oud en nieuw, kinderboeken, prentboeken, romans, geschiedenisboeken, naslagwerken er zit van alles bij. Met de opening van de Indische bibliotheek wil de Stichting dit cultureel erfgoed delen met zijn publiek. In het eethuis is een gezellige hoek gecreëerd waar de bezoekers kunnen snuffelen en lezen. Abonneehouders mogen ook de boeken mee naar huis nemen, en lenen.
Elk seizoen wordt de collectie verandert, zodat er altijd andere boeken te vinden zullen zijn. Op de Pasar Bunga zal een mooie collectie van boeken te vinden zijn over de flora van Indonesië!

Over dierenpark Taman Indonesia
Taman Indonesia is een tropisch dierenpark in de Kop van Overijssel. Hier vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, en een bijzondere speurtocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen