Nieuwe praktijkopleidingen voor Horeca en Logistiek van NoordWest Groep

cof
Foto: Jannine van Meerendonk

Gistermiddag werd in de kantine van NoordWestGroep de officiële aftrap gegeven van twee nieuwe praktijkopleidingen: een leerlijn voor mensen die graag in de horeca aan het werk willen en een voor medewerkers in de logistiek.

In aanwezigheid van wethouder Oene Akkerman vertelden de praktijkopleiders Barry Bakker van de IGSD en Wicher Nieborg van NoordWestGroep over de unieke opzet van de beide cursussen.  In samenspraak met diverse ondernemers uit de regio hebben de Intergemeentelijke Sociale Dienst, NWG en de PTC-groep leskaarten en praktijkopdrachten geselecteerd met basisvaardigheden die elke cursist straks moet kunnen. De deelnemers krijgen in de opleiding van hun keuze de eerste weken enkele theorielessen en vooral veel basisopdrachten. Na twee à drie weken studie volgt de overstap naar het echte bedrijfsleven om praktijkervaring op te doen.

Deelnemers die de Horeca-opleiding doen, mogen stage lopen in de keuken van Geertien in Muggebeet of Hollands Venetië in Giethoorn. Voor de Logistiek cursisten zijn er stageplekken bij Koskamp automaterialen, Eleq en in het magazijn van NoordWestGroep. Als alle praktijkopdrachten goed zijn uitgevoerd, ontvangen de cursisten voor dat onderdeel een landelijk erkend Boris-praktijkcertificaat, waarmee ze kunnen bewijzen over het gewenste opleidingsniveau te beschikken. Oene Akkerman gaf na afloop van de bijeenkomst aan erg enthousiast te zijn over de samenwerking met het bedrijfsleven: ‘Het is een prachtige samenwerking om mensen met weinig diploma’s toch naar een baan te begeleiden.’

Reacties

article
24155
Nieuwe praktijkopleidingen voor Horeca en Logistiek van NoordWest Groep
Gistermiddag werd in de kantine van NoordWestGroep de officiële aftrap gegeven van twee nieuwe praktijkopleidingen:
https://steenwijkerland.nieuws.nl/nieuws/24155/nieuwe-praktijkopleidingen-horeca-en-logistiek-noordwest-groep/
2018-03-13T16:40:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/318/2018/03/13163532/IMG_20180312_154437.jpg
Nieuws