Wandelexpeditie De Weerribben, anders dan anders

Foto: Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer organiseert  op 24 en 25 maart een wandelexpeditie voor liefhebbers van cultuur en natuur.

U begint de expeditie met een vaarexcursie in een overdekte platbodem rondvaartboot door De Weerribben. De schipper voert u mee door het prachtige rietlandschap waar volop wordt gewerkt door de riettelers die in deze periode aan het rietsnijden zijn. Halverwege wordt u gedropt  in (bijna) niemandsland, waar de wandeltocht start naar de eendenkooi.
U krijgt een bijzondere rondleiding in de eendenkooi. Eeuwenoud is de methode om in een eendenkooi eenden te vangen. De kooiker van Staatsbosbeheer vertelt u tijdens de 1 uur durende wandelexcursie over het kooikervak en laat hij u een kijkje nemen achter de schermen.
Hierna vervolgt u de wandeltocht door De Weerribben en sluit af met een heerlijke kop verse erwtensoep met roggebrood en spek.
De ongeveer 5 uur durende expeditie, waarvan 11 km wandelen, start om 10.30 uur en bij voldoende belangstelling ook om 12.00 uur.

Kosten voor deze wandelexpeditie bedragen €22,25 per persoon.
Aanmelden is noodzakelijk en kan via excursies-[email protected] of 06-53784651.

Wilt u meer weten? Informeer dan bij Buitencentrum Weerribben of “like” ons op facebook (Staatsbosbeheer Weerribben), je wordt dan automatisch op de hoogte gesteld van de activiteiten en laatste nieuwtjes over de Weerribben.

Adres:              Buitencentrum Weerribben

                        Hoogeweg 27

                        8376 EM Ossenzijl

Telefoon:         0561-477272

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen