Jonge Batik mode-ontwerpers tussen de dieren!

Foto: Taman Indonesia

Het weekend van 24/25 februari organiseert dierenpark Taman Indonesia samen met batik kenner en kunstenaar Sabine Bolk een weekend in het teken van Indonesische textiel.

Tijdens deze eerste editie staat film centraal, er zullen 4 films over batik en textiel worden vertoond. Daarnaast vindt er onder andere een batik expositie plaats, een batik statement photobooth, een workshop voor kinderen en is er een kleine pasar met batik producten van jonge ontwerpers uit Nederland en Indonesië.

Laat je batik doek onderzoeken op het Batikplein
In de grote hal vindt een mini- pasar plaats met 6 standjes vol batik. Kleding, doeken, tassen en sieraden kunnen bekeken en gekocht worden. Tevens kun je je eigen batik doek meenemen, om bij de kenners onder de loep te laten nemen. Van welk eiland, welke techniek en uit welke periode is de doek afkomstig. Dat zijn vragen batikkenner Sabine Bolk antwoord op kan geven.
Jonge Batikontwerpers laten hun designs zien

Handgemaakte tassen gemaakt van Batik en Ikat. De prachtige handgemaakte stoffen die wij gebruiken voor de tassen kopen we van lokale batikmakers in Indonesië en een groot deel heeft Lara’s familie in Indonesië verzameld door de jaren heen. Het maken van Batik zit in haar familie, de oma van haar moeder heeft vroeger gebatikt – daar is ze erg trots op! Nu geeft ze de stoffen op een moderne manier door. LARAS is een eerbetoon aan haar Indische roots, de stoffen en de getalenteerde makers van de stoffen. Lees het verhaal achter LARAS en bekijk de tassen op www.larasbags.com

Pleun van Made by Ayo is een creatieveling. Met haar liefde voor mode, heeft ze een stukje Indonesië mee naar huis genomen, en is ze het mode merk ‘Made by Ayo’ begonnen. Ayo maakt ‘slow fashion’, eerlijke mode met respect voor de maker en met gebruik van natuurlijke materialen. www.madebyayo.com

Een ander slow fashion label is het merk Guave. Twee frisse jonge ontwerpers Romee en Myrthe, afgestudeerd aan de mode academie in Utrecht, hebben hun passies bij elkaar gestoken in Hello Guave. Met hun Indische roots, gebruiken ze de batik prints in hun eigentijdse looks en ontwerpen. www.helloguave.com

Kunstenaar Sabine Bolk verzorgt tijdens het Wastra Weekend een expositie in de tropische tuin van Taman Indonesia, waarbij textiel uit verschillende streken in Indonesië aan bod komen. Naast batik komt men bijvoorbeeld kleding van boomschors tegen uit Papua, Ikat uit Lombok en Sarong Kebaya’s uit Java.

Je kunt ook zelf onderdeel worden van de expositie! Bij de Photobooth ga je op de foto gewrapt in –natuurlijk- Batik! Maak je batik statement, en wordt onderdeel van de batik beleving. En natuurlijk houd je er een mooie foto aan over als herinnering!
Omdat we het liefst natuurlijk iedereen in batik zien, heeft het park een leuke actie. Wanneer je batik draagt (minstens 50% van je kledij) ontvang je bij de kassa direct 20% korting! Zo doe je als bezoeker natuurlijk 100% mee aan het Wastra Weekend!

Taman Indonesia is een tropisch dierenpark in de Kop van Overijssel. Hier vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, en een bijzondere speurtocht.

Naam: Wastra Weekend – Indonesië in Textiel

Datum: 24/25 februari 2018

Facebook event: https://www.facebook.com/events/125609828240224/

Adres: Kallenkote 53, 8345 HE te Kallenkote

Website: www.taman-indonesia.nl

Organisatie: Taman Indonesia

Email: [email protected]

Reacties

article
23998
Dierenpark Taman Indonesia organiseert voor het eerst Wastra Weekend over textiel in Indonesië
Het weekend van 24/25 februari organiseert dierenpark Taman Indonesia samen met batik kenner en kunstenaar
https://steenwijkerland.nieuws.nl/nieuws/23998/jonge-batik-mode-ontwerpers-dieren/
2018-02-09T16:41:02+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/318/2018/02/09164053/HelloGuave.jpg
Nieuws