Bijzondere foto-expositie van natuurfotograaf Susan Oosterlaar

Foto: Staatsbosbeheer

Natuurfotograaf Susan Oosterlaar exposeert in het Buitencentrum Weerribben van Staatsbosbeheer met diverse foto’s uit haar collectie.

Susan woont sinds negen jaar midden in De Weerribben, een laagveenmoeras van allure dat haar vanaf het begin overrompeld heeft door het oerkarakter van het landschap, de vele variaties daarin en de rijkdom aan levensvormen. Ze is veel te vinden met de boot tussen het eeuwig ruisende riet en de rust mobiliseert haar creativiteit weert. Die brengt haar ertoe, het landschap en alle levensvormen daarin te fotograferen. Ook de rietsnijders die het gebied met passie in stand houden, zijn haar erg dierbaar. Ze heeft een reeks openhartige portretten van hen gemaakt, waarbij zij haar ontroerden door hun liefde voor het moeras. Ook heeft ze prachtige foto’s gemaakt van alle stadia van de vuurvlinder, maar ook van de libelle.

Nieuwsgierig geworden? Kom kijken in ons Buitencentrum. U kunt de expositie gratis bezoeken. Wij zijn geopend op donderdag 10.00-16.00 uur, op zondag 12.00-16.00 uur en van 19 febr tot 4 mrt elke dag van 12.00-16.00 uur

Buitencentrum De Weerribben, Hoogeweg 27 , Ossenzijl

Telefoon 0561 477272

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen