Groot onderhoud brug en sluis Blokzijl

Foto: Wikimedia

In opdracht van de provincie Overijssel voert aannemer F.L. Liebregts B.V. groot onderhoud aan de brug en de sluis in Blokzijl uit.

Het gaat om het vervangen van het brugdek en de sluisdeuren. Zowel de brug als de sluis zijn een rijksmonument. Daarom worden alle nieuwe onderdelen zo ontworpen, dat de monumentale uitstraling behouden blijft. De werkzaamheden beginnen op 12 februari 2018 en zullen eind maart 2018 afgerond zijn.

Gedurende deze periode is de brug op twee momenten afgesloten voor alle verkeer: van 12 t/m 14 februari 2018 en van 5 t/m 15 maart 2018. Het verkeer wordt dan omgeleid. Voor fietsers en voetgangers wordt een noodbrug aangelegd. Het verkeer moet op het moment dat de brug is afgesloten gebruikmaken van een omleidingsroute. De omleidingsroute loopt via de Zuiderstraat, Vollenhoofsedijk, Weg van Twee Nijenhuizen, N331, Ettenlandseweg, N333, Kuinderstraat, Bierkade, Brouwerstraat en vice versa. De omleiding wordt met borden aangegeven en staat op de website www.bereikbaar.overijssel.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen