Jongeren aan zet tijdens de Jongerengemeenteraad

Foto: Pixabay

Leerlingen van de Christelijke Scholengemeenschap Eekeringe uit Steenwijk doen donderdag 25 januari 2018 mee aan het project Jongerengemeenteraad. Tijdens deze dag kunnen zij zien en ook zelf ervaren hoe het gemeentelijk beleid tot stand komt. Onderdeel van deze dag is de jeugdraadsvergadering die ’s middags wordt gehouden onder voorzitterschap van wethouder Wim Brus.

Van 09.00 uur tot 18.00 uur volgen leerlingen van klas 4 VMBO van CSG Eekeringe in het gemeentehuis een programma over politieke en gemeentelijke besluitvormingsprocessen. Begrippen als democratie, macht, lobbyen, begrotingen en budgetten komen aan de orde. Er is een politieke quiz en leerlingen mogen vragen stellen aan deskundigen.

’s Middags gaan de leerlingen aan de slag met een projectvoorstel over duurzaamheid. Om 16.00 uur begint de jeugdraadsvergadering, waarin de projectvoorstellen worden besproken tijdens een vragenronde en een debat.

Het doel van de Jongerengemeenteraad is jongeren bewust te maken van hun eigen leefomgeving en de mogelijkheden om daar zelf invloed op uit te oefenen. Bovendien laat het project jongeren kennismaken met de gemeentepolitiek.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen