Haardhoutdag op 10 februari Buitencentrum Weerribben.

Foto: Staatsbosbeheer

Mensen kopen massaal haardhout voor hun kachel tijdens de haardhoutdagen bij Staatsbosbeheer. Haardhout uit bossen in de eigen omgeving blijkt populair.

De maand februari heeft Staatsbosbeheer uitgeroepen tot haardhoutmaand. Op diverse locaties in het land is deze maand haardhout te koop, zodat de voorraad kan worden aangevuld met hout uit Nederlands bos. Dit hout kan dan de hele zomer drogen en komende winter weer voor veel warmte zorgen.
Ook Buitencentrum De Weerribben gaat dit organiseren aan de Hoogeweg 27 te Ossenzijl . Doordat we een beperkte hoeveelheid stammen te beschikking hebben is het noodzakelijk om vooraf te reserveren, op=op! Het betreft hanteerbaar (stukken 2 meter lengte) vers loofhout (voornamelijk Amerikaanse Eik en Es) dat als haardhout geschikt is.
In 1 kuub hout zitten 22 stammen à €2,50.
Wilt u reserveren, ga dan naar https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/weerribben/haardhoutdag-weerribben en bestel daar uw hout. Na reservering ontvang je de tijd waarop je het hout op kunt komen halen

Let op: er mag niet met een motorzaag gezaagd worden
U kunt tegen betaling het hout ter plekke laten kloven

De warme chocolademelk staat klaar

Bosbeheer

Staatsbosbeheer heeft altijd hout geoogst vanuit professioneel bosbeheer en daarmee tevens inkomsten gegenereerd. De opbrengsten van hout worden gebruikt om het natuurbeheer mede te financieren. Ook de verkoop van haardhout maakt hier deel van uit.

Van de ruim 90.000 hectare Nederlands bos die Staatsbosbeheer beheert is circa een derde natuurbos waar de natuurlijke processen voorop staan en dood hout zoveel mogelijk blijft liggen als bron voor nieuw leven. Ongeveer tweederde is multifunctioneel bos, wat beheerd wordt met verschillende doelen. Eén daarvan is het oogsten van hout. Het overgrote deel van het hout dat Staatsbosbeheer oogst uit de Nederlandse bossen wordt industrieel verwerkt. Bijvoorbeeld tot meubels en tuinhuisjes, maar ook als biobrandstof en voor de productie van pallets voor de (inter)nationale handel. Al het hout van Staatsbosbeheer is natuurlijk FSC-gecertificeerd.

Locatie hout:  Buitencentrum Weerribben

Adres:                          Buitencentrum Weerribben

                                   Hoogeweg 27

                                    8376 EM Ossenzijl

                                   Tel. 0561-477272

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen