Muzikaal en uitdagend begin van 2018

Foto: De Meenthe

Het Nieuwjaarsconcert is inmiddels uitgegroeid tot een groot muzikaal spektakel. Een prachtig evenement om het begin van het nieuwe jaar mee in te luiden. U bent van harte welkom om dit unieke concert met Harold Kooij, Adriaan Stoet, Clara de Vries en het Jeugd Symfonie Orkest ‘De Vuurvogel’ bij te wonen.

Pianist Harold Kooij en violist Adriaan Stoet zijn de rode draad deze muzikale avond. Zij combineren all-time hits uit de klassieke muziek met popnummers. Weense walsen en De Vier Jaargetijden worden moeiteloos afgewisseld met Jazz en Blues. Maar er is ook ruimte voor verstilling en ontroering. Een glansrol is er voor zangeres Clara de Vries, die zowel schittert in aria´s van Puccini als in musicalsongs uit bijvoorbeeld ´Les Miserables´. Iedereen veert op als zij ten tonele verschijnt!

Het Jeugd Symfonie Orkest de Vuurvogel maakt dit concert tot een uniek en speciaal evenement. Het succesvolle orkest uit Zwolle bestaat uit maar liefst 90 muzikale jongeren, die overal in Europa concerten hebben gegeven. Onder leiding van dirigent Albert Dam brengen ze bekende stukken uit films, opera´s, klassiek en nog veel meer. Samen met de drie solisten musiceren ze de sterren van de hemel! Het nieuwjaarsconcert op zaterdagavond 6 januari begint om 20.00 uur in de Eleq Theaterzaal.

Zeekorenfestival ‘Zingende Golven’

Rabo Theater De Meenthe presenteert in samenwerking met ‘Storm en Averij’ op zondagmiddag 7 januari het Zeekorenfestival Steenwijkerland 2018. ‘Zingende Golven’ is de tweede titel van dit festival. Diverse zeekoren, zowel lokale als regionale zee- en shantykoren presenteren zich.

Het festival voltrekt zich op verschillende podia en elk koor komt meerdere keren in actie op deze muzikale middag. De sfeer van de zee proeft u in de heerlijke visgerechtjes en ziet u terug in het décor. De opening is om 13.00 uur in de Grand Foyer van het theater. Om 17.45 uur wordt de Publieksprijs bekendgemaakt. Na afloop van het evenement heeft u de mogelijkheid om te genieten van het Captains Dinner.

Maarten van Rossem

Gewapend met humor en onvoorstelbaar veel kennis zal Maarten van Rossem, de bekendste historicus van Nederland, tijdens zijn theaterlezing ingaan op actualiteiten, maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties. Elke lezing is een verrassing en gegarandeerd prikkelend en uitdagend. Alle thema’s zijn mogelijk. Laat u verrassen! De voorstelling is op woensdagavond 10 januari om 20.00 uur in de Eleq Theaterzaal.

Ook te zien in De Meenthe:
Dutch Swing College Band op donderdag 11 januari, ’t Aol Volk en Henry van Loon op vrijdag 12 januari. Opvliegers 3 op zaterdag 13 januari en de Pasar Malam op 13 en 14 januari. Op 16 januari Mondiavisueel ‘Schandinavië op z’n wildst’.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen