Suggesties Lelystad Airport lijken gehoor te vinden

Foto: Pixabay

De suggesties die de gemeente Steenwijkerland heeft aangegeven in een zienswijze tijdens de internetconsultatieronde n.a.v. Lelystad Airport lijken gehoor te vinden.

Wethouder Wim Brus ‘In onze zienswijze hebben wij te kennen gegeven dat een wachtruimte boven de stad Steenwijk niet acceptabel was in verband met de dichtheid van de bevolking. We hebben tevens een suggestie gedaan om deze wachtruimte te verplaatsen. Dit is opgepakt en er wordt nu ambtelijk op het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bekeken of een nieuw wachtgebied mogelijk is. Een wachtgebied dat tevens hoger zou kunnen liggen dan het huidige (2,7 in plaats van 1,8 kilometer hoogte) en een positief effect heeft voor onder meer Steenwijkerland.

Het Ministerie heeft aangegeven dat het belangrijk om structureel en tijdig volledige informatie te verschaffen en het besluitvormingstraject zo open en duidelijk mogelijk te houden. In het vervolgtraject worden inwoners, bestuurders van gemeenten en provincies beter geïnformeerd. Verwacht wordt dat rond de jaarwisseling het Ministerie laat weten hoe de aanvliegroutes er uit gaan zien en welke verbetervoorstellen overgenomen worden.

Wim Brus ’Al met al een mooie ontwikkeling waarbij ik mag constateren dat onze acties richting Den Haag niet voor niets zijn geweest. Ik wil wel Waarbij ik wel wil opmerken dat we ons blijven inzetten op een verhoging van de vliegroutes bij de komende herindeling van het luchtruim.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen