Steenwijkerland kiest voor cultuurprofiel evenementen

Foto: Istimewa Events

Van 2017 tot en met 2020 neemt Steenwijkerland deel aan de Provinciale regeling Cultuurprofielen. Deze regeling gaat over culturele activiteiten waarmee een gemeente zich kan onderscheiden op het gebied van kunsten, evenementen of erfgoed.

Op 9 oktober verzorgde Provinciaal Gedeputeerde Hester Maij tijdens een bijeenkomst in Zwolle de kick-off van de regeling. Steenwijkerland is een van de zes gemeenten die voor de regeling in aanmerking komt.
Wethouder Douwe Oosterveen ‘Door deelname aan de regeling Cultuurprofielen wil de gemeente Steenwijkerland een aantal bestaande culturele evenementen versterken, verbeteren of uitbouwen. Met de extra impuls van de provinciale regeling wordt de actieve cultuurparticipatie bevorderd, de kwaliteit van evenementen en festivals verbeterd en organisatoren gefaciliteerd. Ook worden netwerkvorming en deskundigheidsbevordering hiermee gestimuleerd’.

 

Begin 2017 organiseerde de gemeente drie cultuuravonden om inwoners van Steenwijkerland te betrekken bij het nieuwe cultuurbeleid. De uitkomsten van de avonden hebben bruikbare informatie opgeleverd die wordt gebruikt bij het samenstellen van de nieuwe Cultuurvisie van Steenwijkerland. Zo blijkt er onder meer behoefte aan een digitale Evenementenagenda te zijn en zien evenementenorganisatoren graag ondersteuning op het gebied van marketing en pr. Deze informatie was de reden voor de gemeente om zich aan te melden voor de regeling cultuurprofiel Evenementen. Deze extra impuls wordt uitgevoerd in samenwerking met inwoners, culturele instellingen, onderwijs en bedrijfsleven.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen