Ondernemerspunt start nieuw schooljaar

Foto: Regiocampus

Voor het Ondernemerspunt startte afgelopen week een nieuw schooljaar. Op het Ondernemerspunt voeren studenten allerlei opdrachten uit voor ondernemers en instellingen in de regio.

Door studenten te laten samenwerken met bedrijven/instellingen wordt de binding van jong talent met de regio versterkt en de aansluiting op arbeidsmarkt vergroot. Het Ondernemerspunt is een initiatief van de Regiocampus.

Opdrachten uit alle sectoren

Het Ondernemerspunt startte in 2016 en heeft inmiddels een succesvol eerste jaar achter de rug. Projectleider Sjoukje de Haan vertelt: “Veel bedrijven en organisaties weten het Ondernemerspunt inmiddels te vinden. Zo hebben vmbo- en mbo-studenten van verschillende opleidingen bijvoorbeeld samengewerkt om een mooie middag te verzorgen voor bewoners van ’t Anker (ouderenzorg). Het mooie is dat hier een vervolg uit voortkomt waarbij studenten structureel gaan bijdragen aan vrijwilligersactiviteiten. Verder voeren we voor veel ondernemers onderzoeken (marktverkenning, doelgroep, tevredenheid) uit, maken studenten communicatieplannen en voeren daar onderdelen van uit. Maar ook het organiseren van evenementen of het opzetten van een database behoort tot de activiteiten. De studenten zijn afgelopen week voor het eerst geweest. We hebben er weer zin in!” En dat is maar goed ook, want er komen al weer nieuwe projecten binnen.

 

Brede samenwerking

Bij het Ondernemerspunt kunnen ondernemers ideeën en opdrachten uit alle vakgebieden inbrengen en laten uitwerken door studenten. De opdrachten worden uitgevoerd door studenten van Stad & Esch, Deltion College, Windesheim, Viaa en sinds dit schooljaar ook Drenthe College.  Waar nodig kunnen ook andere scholen in de regio deelnemen. Daardoor kan voor vrijwel alle opdrachten, uit verschillende sectoren, een passende match gevonden worden. Bedrijven en instellingen die interesse hebben om een opdracht bij het Ondernemerspunt te beleggen, kunnen contact opnemen met projectleider Sjoukje de Haan ([email protected]).

 

Regiocampus

De Regiocampus is dé fysieke plek voor leren, werken en innoveren. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen​ uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen dragen wij bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

 

www.regiocampus.nl/ondernemerspunt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen