Jubileum Hospice Het Riemkehuis en Stichting Terminale Thuishulp

Foto: Fotozaak Vredenburg

Hospice Het Riemkehuis bestaat dit jaar 10 jaar. Stichting Terminale Thuishulp Noordwest-Overijssel bestaat 25 jaar.

Dit heugelijke feit wordt gevierd met een jubileumbijeenkomst op woensdagmiddag 4 oktober a.s. De bijeenkomst vindt plaats bij Rabotheater De Meenthe in Steenwijk. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

In de aanloop naar het jubileum organiseerde de stichting, in samenwerking met Isala Diaconessenhuis, meerdere activiteiten gericht op het bespreekbaar maken van vragen rond sterven en stervensbegeleiding. Dit bijzondere jaar wordt afgesloten met een jubileumbijeenkomst. Dieke Frantzen, wethouder Steenwijkerland met onder andere zorg en welzijn in haar portefeuille, opent de bijeenkomst. Drie gastsprekers verzorgen vervolgens elk een interessante lezing. Daarna kan men genieten van een cabaretvoorstelling van ‘De Kunst van het rouwen’. Na het inhoudelijke programma volgt een receptie, waar onder het genot van een hapje en drankje nagepraat kan worden. Ook halverwege het programma is er tijdens een pauze ruimte voor ontmoeting.

Sprekers

De stichting is blij met de komst van drie sprekers: Rob Bruntink, Roelof Moes en Anne Goossensen. Bruntink, journalist/auteur met palliatieve zorg als specialisatie, focust op de mens die weet dat hij gaat sterven. Moes, huisarts in Nijeveen en bekend van de TV-serie ‘De dorpsdokter’, gaat in op het proces dat plaatsvindt bij de professional. De professional is opgeleid om beter te maken, maar krijgt uiteindelijk een belangrijke rol als begeleider van het sterven. Goossensen, bijzonder hoogleraar Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, verzorgt een lezing over de betekenis en waarde van de inzet van vrijwilligers bij het sterven thuis of in een hospice.

Praktische informatie

De jubileumbijeenkomst vindt plaats op woensdag 4 oktober van 13.30 tot 16.30 uur in Rabotheater De Meenthe in Steenwijk (receptie vanaf 16.30 uur). In verband met de catering is het noodzakelijk om vooraf aan te melden. Dat kan tot uiterlijk 1 oktober via www.hospicesteenwijkerland.nl. Beschikt u niet over een computer? Meldt u zich dan telefonisch aan via 0521-515791.

Hospice en Terminale Thuishulp

Stichting Terminale Thuishulp Noordwest-Overijssel biedt ondersteuning aan ernstig zieke mensen in de laatste fase van hun leven. Veel mensen brengen deze tijd graag thuis door, in hun vertrouwde omgeving. Soms is de zorg een (te) zware belasting voor familie en geliefden. De vrijwilligers van de Terminale Thuishulp kunnen hen dan ondersteunen, bijvoorbeeld door ’s nachts aanwezig te zijn. Daarnaast is hospice Het Riemkehuis beschikbaar voor mensen die niet thuis verzorgd kunnen worden. In het hospice zijn dag en nacht vrijwilligers aanwezig.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen