De hele wereld past in Scheerwolde

Foto: Thom de Vries

Deze week gaat het feest van Scheerwolde van start en het belooft dit jaar wederom een groot feest te worden.

De kracht van het feest is dat het de samenhorigheid in het dorp verhoogd en dit jaar met 50 jaar dorpsfeest, staat er een enorm feestelijk programma te wachten.

De straten zijn alweer ontzettend sfeervol aangekleed door de bewoners, dit jaar in het thema Landen. De hele wereld past in Scheerwolde! België, Zuid-Afrika, China, Nederland… Er is van alles te zien. Het feest start op donderdag 10 augustus met het optreden van de Bazuin. Daarna zal om 19.30 uur de Crazy Bingo avond van start met daarop aansluitend het optreden van Willem Spans.

Op vrijdag valt er voor jong en oud veel te beleven. Om 09.30 uur is er een vaartocht door de Weerribben. Vanaf 13.00 uur zijn er op het feestterrein verschillende kinderspelen en om 14.30 uur zal er een leuke kindershow gegeven worden. In de avond is tijd voor de entertainmentavond, diverse podiumacts door de zeskampteams met de presentatie verzorgd door niemand minder dan Jannes Mulder. Deze avond wordt voor het eerst afgesloten met de feestelijke band ’n Keer Wat Anders.

De zaterdag zal vanouds starten met de ponymarkt. Wie alle pony’s wil zien en wil meemaken hoe de handel in z’n werk gaat, zal vroeg moeten opstaan. Vanaf 06.00 uur staan de eerste handelaren al klaar met hun pony’s. Verder zal dit een bijzondere dag worden, want er wordt extra stilgestaan bij het 50 jarig jubileum van het feest. Hiervoor zal in de feesttent een kleine tentoonstelling zijn, waar de herinneringen van 50 jaar feest kunnen worden opgehaald.

De markt is al jaren groeiende en er zal vanaf 08.30 uur veel te beleven zijn. Al een aantal jaren werken we een thema op de zaterdag en vullen de dag met veel activiteiten voor jong en oud. De Feestcommissie heeft een aantal prachtige shows weten vast te leggen, waaronder Amy von Piekartz met haar hond Kate, bekend van Hollands Got Talent. Ook zal de doedelzakband ‘Graham Lowlanders Pipes & Drums’ uit Leeuwarden diverse Schotse klanken laten horen.

In de middag kunnen de bezoekers genieten van de zeskamp, waar de jeugdige teams zullen strijden om de eerste plaats. Dit jaar zijn de onderdelen aangepast op het thema ‘Landen’ en het levert altijd een mooi schouwspel op. De slotavond is de absolute knaller van het feest met de Brabantse formatie ‘De Bijtels’ en zanger Jannes komt optreden in Scheerwolde

Voor wie een mooi feest wil vieren, zal op 10, 11, 12 augustus in Scheerwolde aan het goede adres zijn. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.feestinscheerwolde.nl  of Facebook : dfScheerwolde

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen