Voorbereidingen Veiligheidsdag in volle gang

In samenwerking met de gemeente Steenwijkerland is het terrein rondom het Eesermeer in Steenwijk  op zaterdag 15 juli het toneel van de tweejaarlijkse Veiligheidsdag van Veiligheidsregio IJsselland.

Een dag voor aanvang waren de voorbereidingen in volle gang, ondanks het slechte weer en de plensbuien was de organisatie druk bezig met het plaatsen van alle materialen en voertuigen.
De Veiligheidsdag is een interactieve dag waarop brandweer, politie, geneeskundige hulpdiensten, defensie, waterschap, gemeente én vrijwilligersorganisaties je laten zien hoe zij zich dagelijks inzetten voor onze veiligheid. Waarschijnlijk zijn dat meer organisaties dan je denkt. Wil je weten hoe we samen kunnen zorgen voor onze veiligheid? Kom dan tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Veiligheidsdag in Steenwijk. De toegang is gratis.

Wat moet je doen als er thuis brand uitbreekt? Hoe kun je een woninginbraak voorkomen? Hoe ben je  samen met je buren alert op verdachte situaties? Hoe verleen je op de juiste manier eerste hulp? En hoe vinden reddingshonden vermiste personen onder het puin? Je ontdekt en beleeft het op de Veiligheidsdag. Bij Defensie mag je laten zien hoe goed je kunt schieten, bij de politie en de Brandweer stap je achter het stuur van een politie- of brandweerauto. Het Waterschap laat zien wat schoon en wat vies water is en bij de gemeente kun je gratis je fiets laten graveren. Een remwegdemonstratie van Veilig Verkeer Nederland laat het verschil zien in remweg bij auto’s die 30 km per uur c.q. 50 km per uur rijden. Gedurende de dag demonstreren de hulpdiensten gezamenlijk een aantal keren hoe zij bij een ongeval samenwerken. Kortom, een dag die bol staat van activiteiten voor jong en oud.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen