Open Dag NoordWestGroep en De Variant geslaagd

Ongeveer 500 mensen bezochten afgelopen zaterdag de Open Dag die NoordWestGroep samen met De Variant en het grafisch bedrijf BinDingen hield.

Om 9.30 uur sprak burgemeester Rob Bats alle medewerkers toe. Hij vertelde dat hij trots was op de manier waarop er gewerkt werd. Vervolgens mocht iedereen naar buiten gaan, waar de burgemeester als openingsactie een confettikanon afschoot.

De Open Dag was een uitstekende gelegenheid om familie, vrienden, bekenden en geïnteresseerden te laten zien wat er zich allemaal binnen de muren van het gebouw aan de Koematen afspeelt.

Zo konden de bezoekers onder meer zien hoe er puzzels werden ingepakt, buizen en doucheputjes in elkaar werden gezet, doppen werden geassembleerd en ook de lopende band met bierflesjes werd getoond. Aan de hand van deze diverse werkzaamheden kreeg de bezoeker een beeld van de vaardigheden die je nodig hebt – zoals bijvoorbeeld nauwkeurig en snel werken en samenwerken – om na verloop van tijd richting arbeidsmarkt te kunnen gaan.

Ook De Variant had een uitgebreid programma opgezet, waarmee bezoekers konden ervaren hoe lastig het is voor mensen met hersenletsel om de dagelijkse dingen te blijven doen. Daarnaast konden de mensen ook komen proeven van de lekkernijen die er elke week gebakken worden.

Ook het grafisch afwerkingsbedrijf BinDingen, dat binnen dezelfde muren gevestigd is, liet werkzaamheden zien. Verschillende medewerkers toonden hoe papier gesneden wordt, hoe rapportages ingebonden kunnen worden en hoe bibliotheekboeken voorzien worden van een stevige, beschermende kaft.

Ook konden bezoekers zelf diverse dingen proberen. Zo was er onder andere een spannend racecircuit aangelegd, waarbij je met een skelter over een wipwap en door rul zand moest.  Er was een hoogwerker waarmee de bezoekers in de lucht op zoek konden naar een ontbrekende letter van de speurtocht en  de echte doe-het-zelvers werden uitgedaagd met het spijkers slaan. Na zoveel actie werden de broodjes worst van Perron 3 met smaak verorberd en ook de ijsjes vonden gretig aftrek.

Na afloop van de route ontvingen de bezoekers allemaal een vouwtasje met diverse leuke gadgets die afkomstig waren van de bedrijven waar NoordWestGroep mee samenwerkt. Een cadeautje dat door praktisch iedereen bijzonder werd gewaardeerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen