Feestcommissie Scheerwolde zoekt nieuwe voorzitter

Foto: Thom de Vries

Het programma voor het feest in Scheerwolde is al helemaal rond, maar er wordt voor komend jaar een nieuwe voorzitter gezocht.
De huidige voorzitter Thom de Vries geeft aan dat hij stopt na het feest in augustus en komende periode zoekt de commissie naar een vervanger.

Op de Facebookpagina https://www.facebook.com/notes/dorpsfeest-scheerwolde/bericht-van-de-voorzitter/1413370778781253/ van het dorpsfeest maakt de commissie het vertrek van De Vries afgelopen donderdag bekend. Het is een combinatie van verschillende redenen. “Afgelopen jaren heb ik mijzelf een stuk voorbij gelopen en ben ik half november een periode thuis komen te zitten. De gebeurtenissen rondom het Wielewaalbestuur heb ik mij ook dermate aangetrokken, dat ik mijn enthousiasme ben kwijtgeraakt.” schrijft De Vries.  Verder schrijft hij dat hij zich meer bezig gaat houden met zaken die nu energie geven. Voor De Vries is dat nu de politiek. Onlangs werd hij nog geïnstalleerd als burgerraadslid voor D66. “Met het dorpsfeest heb ik straks vier mooie jaren gehad in de organisatie daarvan, zo is het ook goed. Een nieuwe voorzitter geeft ook weer nieuwe energie en dat heeft een dorpsfeest nodig.”

Drie dagen volop feest
Vanaf donderdag 10 augustus is het drie dagen feest in Scheerwolde. Er wordt op donderdag gestart met een bingoavond, gevolgd door muziek van Willem Spans. Vrijdagochtend staat er een rondvaart door de Weerribben gepland en in de middag volgt het kinderprogramma. ’s Avonds zijn er optredens door de zeskampteams en sluit de band ’N Keer Wat Anders uit Ens de avond af.
Traditiegetrouw is op zaterdagochtend de ponymarkt met de braderie tot 14.30 uur. Naast de marktkramen en de pony’s, zijn er ook diverse optredens. “Dit jaar komt onder andere Amy von Piekartz (bekend van Hollands Got Talent) een aantal shows geven met haar hond Kate en ook zijn er optredens van de ‘Graham Lowlanders Pipes & Drums’ uit Leeuwarden, een doedelzakband. Een mooi afwisselend programma voor de markt,” aldus De Vries. Zaterdagavond wordt het feest afgesloten met dé feestband uit het Zuiden ‘De Bijtels’ en een optreden van zanger Jannes.

50-jarig jubileum
Er wordt extra stil gestaan dit jaar bij het 50-jarige jubileum van het dorpsfeest. Het Wetering-Scheerwolde feest, ontstaan met de kermis aan de Wetering, is al veel ouder dan 50 jaar, maar in 1968 heeft het bestuur er nieuw leven in geblazen. Voor de huidige feestcommissie is dat nu reden genoeg  om er extra bij stil te staan. Zaterdag 12 augustus wordt er een kleine expositie ingericht en oud-bestuursleden worden uitgenodigd om dit gezamenlijk te vieren.
Voor wie een mooi feest wil vieren, zal op 10, 11, 12 augustus in Scheerwolde aan het goede adres zijn. Voor meer informatie kunt u kijken op de website http://feestinscheerwolde.nl/ of op Facebook https://www.facebook.com/dfScheerwolde/.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen