Herman in een Bakje Geitenkwark

Foto: Menno van der Bijl

Soms is er iets waarvan iedereen die het ziet, voelt dat het nieuw is: dat is Herman in een bakje Geitenkwark.

Vier mannen die een totaal unieke theatervorm en humor hebben ontwikkeld, een combinatie van vocaal en fysiek cabaret. In 2012 waren ze een grote hit op theaterfestival De Parade. Nu toeren ze langs de theaters met hun tweede avondvullende show 2.

Herman in een bakje Geitenkwark bestaat uit Benny van der Bijl, Polle Vrienten en Rob Veugelaers en Rein Mulder. Multi-instrumentalisten Benny, Polle en Rob zijn afkomstig van het conservatorium, Rein is een scenario schrijver. Hun gedeelde humor is al ontstaan op de middelbare school waar ze elkaar ontmoet hebben. Door altijd vanuit de motivatie te werken dat ze doen wat ze het aller-leukst vinden, hebben ze een unieke en eigenzinnige stijl ontwikkeld. Inspiratie halen ze uit hun eigen leven. “Hoe wij doen in de voorstelling is een uitvergroting van ons echte leven. Veel grappen bevatten een kern van waarheid.”

Dat uit zich in een vierstemmige fuga in de stijl van Bach, die overgaat in een opzwepende speech op een slagveld voorafgaand aan de strijd, waarna de heren een snerpende blues zingen waarbij ze zelf drums, baspartij, achtergrond koortjes en lead zingen. Vanuit het niets zijn ze in staat een jungle te scheppen die ze vormgeven met hun stem en hun lichaam. Terwijl drie van de mannen met een dame uit het publiek op excursie gaan in deze jungle, speelt de vierde een T-Rex, compleet met geluidseffecten bij elke stap en een brul die het theater doet trillen op haar grondvesten. Dit alles op een leeg podium, zonder instrumenten of decor. Parool zei hierover: ‘Hun a-capellazang klinkt als een klok en het is knap hoe de heren met hun stemgeluid een heel orkest of decor kunnen suggereren’.

Herman in een bakje Geitenkwark: vocaal cabaret met ballen en gevoel. Deze voorstelling is te zien op donderdag 30 maart in Rabo Theater De Meenthe, aanvang 20.15 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen