Man uit Blokzijl bestraft voor ontucht met minderjarige

Een 38-jarige man uit Blokzijl werd veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur en een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 179 voorwaardelijk. De man maakte zich schuldig aan het plegen van ontucht met een minderjarige jongen en het in bezit hebben van 3 kinderpornografische beelden van diezelfde jongen.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een celstraf van 1 dag onvoorwaardelijk en 8 maanden voorwaardelijk en daarnaast een van 240 uren.
Ook vond het OM dat de man zich aan verschillende voorwaarden moest houden. De zag aanleiding om de van de te matigen.
Volgens de rechtbank lijkt geen sprake te zijn geweest van druk of dwang door de man: de ontmoetingen tussen het slachtoffer en de man lijken – ook volgens de verklaring van het slachtoffers zelf – steeds op vrijwillige basis te hebben plaatsgevonden.
Daarnaast heeft de man verantwoordelijkheid genomen voor zijn daden en is hij onder behandeling. Desondanks vindt de rechtbank de handelswijze van de man kwalijk.
De man heeft geen rekening gehouden met de ongelijkwaardige positie die tussen hem en het slachtoffer bestond. De rechtbank vindt het belangrijk dat de man deze behandeling positief afrondt.

Bijzondere voorwaarden
Aan de straf zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. Zo staat de man onder reclasseringstoezicht. Daarnaast mag de man geen minderjarigen in zijn woning of voertuig toelaten zonder de aanwezigheid van een gezaghebbende.
Ook mag hij niet meer – met een seksuele intentie – digitaal communiceren met minderjarigen. Tot slot moet de man medewerking verlenen aan toezicht en controle van zijn computer(s).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen