Business4Students in Meppel Wegens succes herhaald!

Foto: Newrise

Huiswerkschool Meppel en Zorgcampus Noorderboog organiseren voor de tweede keer B4S! De dames Lammers en Navarro van respectievelijk de Huiswerkschool en de Zorgcampus en besloten in de zomer van 2016 een vervolg te geven aan het event waar “Leren ondernemen en Ondernemend leren” centraal staat.

Studentenpitch
“Leren ondernemen, ondernemend leren” is een samenwerkingsvorm van diverse onderwijsinstellingen (Stad en Esch, Terra MBO, Drenthe College, Deltion College, hogeschool Windesheim en hogeschool VIAA) de gemeente Meppel en bedrijven/ondernemers in de regio Meppel- Zwolle. Deze samenwerkingsvorm heeft als doel middels aansprekende events onderwijs en ondernemers aan elkaar te verbinden, om ondernemerschap bij jongeren te vergroten.

Naast de “studentenpitch”, waar studenten, voor een panel van gerenommeerde ondernemers uit de regio, hun (startende) bedrijf voor het voetlicht brengen biedt B4S dit jaar een nieuw onderdeel aan in het programma.

Collegetour

Het programma bevat een zogenaamde hoofdgast in de persoon van Omar Munie die in een collegetour achtige setting geïnterviewd wordt door Mas Boom van Koninklijke Boom Uitgevers, die in voetsporen treedt van Twan Huys.

Omar Munie (1986) is een jonge getalenteerde Nederlandse ontwerper, die inmiddels een bekende naam is in de Nederlandse modewereld. Als jongetje van 9 kwam hij als vluchteling naar Nederland. Tijdens zijn opleiding aan de modevakschool maakte hij al zijn eerste tassen, die hij direct verkocht aan de meisjes uit zijn klas. Zo richtte hij al tijdens zijn mbo-opleiding zijn bedrijf, Omar Munie Clothing, op.

16 maart 2017
Op 16 maart 2017 vindt de twee editie van B4S plaats. Het is een event van, voor en door studenten en ondernemers en vindt plaats in de auditorium (gebouw Arcus) van VO Terra aan de Werkhorst, te Meppel. De complete organisatie wordt uitgevoerd door studenten van het Ondernemerspunt, die zowel de projectleiding als de uitvoering voor hun rekening nemen. Op deze wijze vindt competentie-ontwikkeling plaats die zo cruciaal is ter voorbereiding op de arbeidsmarkt. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Meppel en de Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland.

Huiswerkschool Meppel & Zorgcampus Noorderboog
Vanuit ieder hun elk een eigen invalshoek staan beide organisaties voor Ondernemend leren. Business4Students is een mooie manier om de verbinding tussen studenten en het bedrijfsleven regionaal concreet vorm te geven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen