Harry Happel Trio – Jazzclub MusicArte in Hotel Huis ten Wolde

Foto: Terry Activiteitenbureau

Pianist Harry Happel geeft met zijn trio een concert in Jazzclub MusicArte in Hotel Huis ten Wolde in De Bult/Steenwijk. Dit keer op vrijdag 2 december a.s. 19.00 uur.


Jazzclub MusicArte in Hotel Huis ten Wolde
De maandelijkse concerten georganiseerd door MusicArte, vinden plaats in Art & Wellness Hotel Huis ten Wolde in De Bult/Steenwijk. Hun Kunstkamer wordt omgetoverd tot een jazzclub, hier is ruimte voor meer dan 250 gasten, er heerst een prettige sfeer. De gasten kunnen deze keer gebruik maken van Hapjes en Finger Food.

Harry Happel Trio

Deze virtuoos op piano gaf in 2015 een concert in Hotel Huis ten Wolde, dat was een daverend succes en op veler verzoek treedt hij met zijn trio wederom op. Harry Happel is een  autodidact op piano en een virtuoos  musicus. Hij is de oprichter van het succesvolle trio Intrioduction, zij speelden over de hele wereld op alle grote jazzfestivals. Hun stijl is Mainstream met invloeden van bekende pianisten als Monty Alexander en Oscar Peterson.  Harry Happel heeft een aantal solo albums opgenomen waaronder een kerst cd. Harry Happel trad verder op in Japan, Zwitserland en Finland en houdt wel van een uitdaging. Zo verzorgde hij een concert voor twee piano’s samen met een klassieke pianist en werkte hij mee aan een gospelconcert in de kathedraal van het Belgische Hasselt met zangeres Denise Jannah. Hij maakte ook regelmatig nieuwe albums, waaronder het soloalbum Jazz at the Pinehill, opgenomen op een Bosendorfer vleugel. Recentelijk trad hij op in verschillende clubs in Singapore, waar hij ook zijn cd Generations presenteerde, samen met Frits Landesbergen op drums en zijn eigen zoon Sven Happel op bas. Hij sprak daar de legendarische woorden: “Youth is not a state of life, it is a state of mind.” De stijl van Harry is dynamisch, swingend en verfrissend. Op drums wordt Harry begeleid door Ben Schröder. Muzikaal leider en contrabassist Harry Emmery (ex bassist in het Metropole Orkest) is al 40 jaar lang een begrip in de jazzmuziek. Hij heeft een eigen speel­techniek. Hij heeft 90 albums gemaakt met o.a. Johnny Griffin,  Chet Baker, Duke Jordan en Freddy Hubbard. Harry gaf in 29 jaar meer dan 90 concerten op het North Sea Jazz festival. Deze zondag wordt zeker een middag met geweldige swingende jazzmuziek met een vleug klassiek.

Harry Happel Trio vrijdag  2 december 19.00 uur, kassa open 18.15 uur, Entree 15,- p.p. 

Jazzclub MusicArte in Art & Wellness Hotel Huis ten Wolde, Onderduikersweg 6, De Bult/Steenwijk

Reserveren: 06-53575710 of  [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen