Diverse soorten voorstellingen in De Meenthe

Foto: Janita Sassen

Deze week in De Meenthe: Diederik van Vleuten, Sounds of Silence, Bertolf, Jeans, Brassband Crescendo, Mega Bricks, Sinterklaasshow, Purper, Intouchables en Matroesjka.

Diederik van Vleuten
In ‘Mijn Nachten met Churchill’ probeert Nederlands enige echte stand up historyteller Diederik van Vleuten antwoord te krijgen op de vraag waarom zijn vader, in plaats van hem vertrouwelijk in te wijden in de wereld van seks, drank, voetbal en geld, zijn zoon liever complete redevoeringen van Winston Churchill leerde, inclusief diens stem en gebaren. Van Vleuten is te zien op woensdag 23 november, aanvang 20.00 uur.

Sounds of Silence (uitverkocht)
Jop Wijlacker en Dennis Kolen halen hun jeugdherinneringen op met de mooiste Simon & Garfunkel songs op donderdag 24 november om 20.15 uur. Geïnteresseerden kunnen zich plaatsen op de wachtlijst.

Bertolf
‘Bloedlijn’ is Bertolf’s (bekend van Her Majesty) eerste solo theaterprogramma. Een avondlang pluist hij zijn muzikale stamboom uit. Hij vraagt zich af hoe de platenkast van zijn ouders hem beïnvloed heeft. Zijn die muzikale voorbeelden ook weer familie van elkaar? En hoe dan? Kom op vrijdag 25 november genieten van de virtuoze en smaakvolle songwriter. Aanvang 20.15 uur.

Jeans
JEANS komt ook dit jaar naar De Meenthe met haar nieuwe show ‘Magic’. Deze show brengt betoverende kwaliteit, plezier en muzikaliteit. Na deze show gaat het publiek weer swingend, met een goed gevoel en een big smile De Meenthe uit. ‘Magic’ is te zien op zaterdag 26 november, aanvang 20.00 uur.

Brassband Crescendo
Crescendo Steenwijk en het Dubbelkwartet Hosanna uit Urk geven een uniek najaarsconcert. Het belooft een afwisselende avond te worden. Crescendo richt zich dit jaar op filmmuziek. Het Dubbelkwartet Hosanna zingt uitsluitend geestelijke liederen en gospels. Het najaarsconcert is te zien op zaterdag 26 november in het Dyka Vestzaktheater, aanvang 20.00 uur.

Mega Bricks
Ruim 3500 vierkante meter beursoppervlak wordt gevuld met alles op het gebied van lego met diverse legobouwwerken en leuke attracties. Voor de kinderen is er een grote legospeelplaats en er is een bouwwedstrijd. Er is ook rekening gehouden met het naderende sinterklaasfeest. Zo worden er door de legohandelaren tal van scherpe sinterklaasaanbiedingen gedaan. De beurs is op zaterdag 26 november en zondag 27 november van 10.00 tot 17.00 uur.

Sinterklaasshow
Sinterklaas en zijn pieten zijn weer in het land. Zij komen met een ontzettende gezellige, vrolijke en misschien wel een beetje spannende voorstelling naar De Meenthe. Na afloop van de show kan het publiek Sint en zijn pieten ontmoeten. Deze voorstelling is te zien op zondag 27 november, aanvang 14.00 uur. Kinderen kunnen meedoen aan de schoenzetactie. Kijk voor meer informatie op www.demeenthe.nl.

PURPER
Ze komen terug. Kort en hevig. Zoals de seizoenen. Met een splinternieuw programma ‘PURPER’s vier jaargetijden’. Uiteraard ontbreken een paar ‘gouwe ouwe’ niet. Gebracht door vier heren in rok: Erik Brey, Alfred van den Heuvel, Frans Mulder en het nieuwe muzikale multitalent Diederick Ensink. Dat wordt feest. Deze voorstelling is te zien op dinsdag 29 november, aanvang 20.00 uur.

Intouchables
Intouchables, veroverde de harten van talloze bioscoopbezoekers en is de best bekeken Franse film ooit, is nu te zien als toneelstuk in De Meenthe. Het waargebeurde verhaal van de vriendschap tussen de geheel verlamde miljonair Philippe (Huub Stapel) en de uit de banlieues afkomstige ex-gedetineerde Driss (Cyriel Guds). Intouchables is te zien op woensdag 30 november, aanvang 20.00 uur.

Matroesjka
Filosoferende slachtkoeien. Verontrustende speeddates. Jihadsletjes. De reïncarnatie van een opblaaspop. In ‘Eeuwig Vlees’ speelt Matroesjka (technocabaretduo) alsof hun leven ervan afhangt. Wat kun je anders? Het is tenslotte eten of gegeten worden. Met rauwe humor, schrijnende sketches en sappige technobeats draait Matroesjka alles en iedereen door de gehaktmolen. Deze voorstelling is te zien op woensdag 30 november, aanvang 20.15 uur.

Ook te zien in De Meenthe: Mondiavisueel en André Manuel op donderdag 1 december. Brace op vrijdag 2 december. NUHR op zaterdag 3 december. Ben Thompson met de voorstelling  Elvis ‘I’ll Be Home For Christmas’ op woensdag 7 december. Tim Fransen op donderdag 8 december. Symfo Classics op vrijdag 9 december. Silverster Zwaneveld op vrijdag 9 december. Het Zwanenmeer op zaterdag 10 december. Klassiek Internationaal: Marta Kowalczyk (programmering i.o.m. Blokzijl Klassiek) op zondag 11 december. Sara Kroos op dinsdag 13 december (uitverkocht).

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-513888.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen