Avontuurlijk Paasloo, een klimbos met vele uitdagingen, vandaag voor het publiek open

In Paasloo, tussen Steenwijk en Oldemarkt, is een groot klimbos geopend. Vandaag was het klimbos voor het eerst voor het publiek open. De officiële opening volgt later.

Nu zat vanmorgen het weer absoluut niet mee. Maar in de middag ging de zon schijnen en werden de eerste avonturiers verwelkomd door Michael Schell en zijn team. Instructeurs Stacey Engels, Annelie Visser, Dirk Epke en Wytse Rommelaar waren aanwezig om alles in goed banen te leiden.
Eerst krijgen de deelnemers een harnas aan en een helm op, daarna volgt een uitgebreide instructie van hoe de materialen werken, hoe ze zich “zekeren” en kan er even getest worden op een klein oefenparcours. Daarna gaat het echte werk beginnen. De instructeurs houden een oogje in het zeil en klimmen zo nodig zelf het parcours in om deelnemers te helpen.

Michael Schell is directeur van het klimbos en samen met de familie Onstwedde van Camping Krolsbergen, familie van Hoorn van Villapark De Weerribben en familie Oosterveld van Recreatiecentrum De Eikenhof, eigenaar van het klimbos.
Er is flink uitgepakt in Paasloo, het klimbos bestaat uit vier uitdagende parcoursen met in totaal 51 hindernissen.
De totale lengte van de parcoursen bedraagt een kleine 700 meter.
Parcours Roerdomp Vlucht gaat naar een hoogte van 9 meter, met 12 hindernissen is dit het moeilijkste parcours. Aan het einde echter wacht de beloning, een super lange zipline ter afsluiting.

Ook aan de kleine avonturiers is gedacht; er is een één meter parcours uitgezet in het bos. De allerkleinsten kunnen hier lekker op oefenen en zich voorbereiden op later; als ze groot genoeg zijn om ook mee te doen. Bij dit één meter parcours is zekeren niet nodig en dus kunnen ze naar hartenlust klauteren. Op het grote veld, voor de blokhut, staat een kabelbaan. Hier kunnen de kleinere kinderen zich ook op vermaken. Naast het hoofdpad een beetje achterin, aan de kant van Camping de Eikenhof staan fitnesstoestellen. Net als het één meterparcours en de kabelbaan kan hier gratis gebruik van worden gemaakt.

Mevrouw Leffers uit Havelte is vandaag naar Paasloo gekomen met haar vier oppas jongens, die er zichtbaar zin in hebben.
Ook mevrouw Leffers trok het harnas aan, de helm op en ging op avontuur. Maar het viel toch nog tegen “het komt best op de armen aan” zo zei ze. Na baan 3 heeft ze het opgegeven. “Het was zwaar, morgen heb ik vast spierpijn”. Twee van de jongens presteerden het om parcours 4 ook nog af te maken, hetzij met wat hulp, maar toch….een hele prestatie voor deze jongens.

Elders in het bos zijn twee jongens van 10 en 12 jaar aan het klimmen, ze hebben het eerder gedaan, op vakantie. Als apen slingeren ze van het ene naar het andere touw, de touwladders worden behendig genomen en klimnetten leveren ook geen moeite op; ze genieten met volle teugen. Halverwege parcours drie, het klauterpad, gaat het toch wat lastiger, er wordt vaker pauze genomen op 6 meter hoogte en er wordt wat gepuft.
Na parcours drie moet er toch eerst even zwaar worden overlegd “gaan we vier ook doen of niet”. Heel even lijkt het erop dat parcours vier niet genomen gaat worden. Instructeur Wytse heeft echter een trucje waardoor de knapen het parcours toch kunnen doen.
Aan het einde van dit parcours wacht de beloning, een lange zipline, daar doen ze het voor!
Zichtbaar vermoeid maken de jongens hun veiligheidshaak los, het zit er op!
En gelijk komt de vraag “Wanneer gaan we weer??!”.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen