Werkzaamheden aan kademuur in Vollenhove

Foto: Gemeente Steenwijkerland

Deze week begint de gemeente met werkzaamheden aan een deel van de kademuur in de buitenhaven van Vollenhove. Het gaat om de keermuur ten westen van het havenkantoor.

De werkzaamheden zijn nodig omdat tijdens een inspectie bleek dat de stabiliteit van de keermuur verbeterd moet worden. De keermuur wordt eerst tijdelijk ondersteund met zogenaamde stempels. Na de zomer starten de werkzaamheden voor een volledig en duurzaam herstel.

Uit een visuele inspectie bleek dat de keermuur naar voren begint te hangen. Een inspectiebureau kreeg daarom de opdracht dit nader te onderzoeken. Uit dat onderzoek bleek dat de stabiliteit van de keermuur verbeterd moet worden. De gemeente kiest met het zogenaamde stempelen van de keermuur eerst voor een tijdelijke oplossing. Met die werkzaamheden wordt deze week (de week van 14 februari 2024) een start gemaakt en ze zijn naar alle waarschijnlijkheid volgende week afgerond. Het gebied rondom de keermuur is tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk en wordt om die reden tijdelijk met hekken afgezet. Omwonenden hebben hierover een brief gekregen. 

Na de zomer voert de gemeente volledige en duurzame herstelwerkzaamheden uit. De keermuur wordt dan tot de oude fundering afgebroken en daarna weer opnieuw opgebouwd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen