Sjors in eerste jaar al populair onder basisschooljeugd

Foto: Pixabay

Sjors Sportief en Sjors Creatief vallen in de smaak bij de basisschoolleerlingen in Steenwijkerland. De mascottes zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat de gemeente Steenwijkerland dit schooljaar is gestart.

Het project laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten. Dit schooljaar schreven al 461 kinderen zich in. Wethouder Trijn Jongman: ‘Een mooie score en dat al meteen in het eerste jaar. Een jaar waarin het vanwege de coronacrisis allemaal wat anders gaat dan we gewend zijn. Niet alle Sjorsactiviteiten konden meteen georganiseerd worden, maar veel wel. Sjors is echt een leuke manier om te kijken welke sport of culturele activiteit bij je past.’

Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Steenwijkerland vrijblijvend ontdekken welke sport ze leuk vinden. Of ze leren hun creatieve talenten kennen, maar dan via Sjors Creatief. Via de website kunnen kinderen zich namelijk ook – meestal gratis – inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, zingen en muziek maken. 

Meer dan 450 inschrijvingen

Sjors is een echte hit onder de basisschooljeugd. Dit schooljaar schreven al 461 kinderen zich in voor een sportieve of creatieve kennismaking. En die teller loopt nog door, vertelt Harmen Woudenberg, Buurtwerker sport team Zuid: ‘Sjors is razend populair. Sommige activiteiten werken zelfs al met een wachtlijst. Het aanbod neemt ook toe, want steeds meer verenigingen en andere aanbieders van activiteiten sluiten zich aan bij ons project. Daar zijn we heel blij mee, want daardoor kunnen nog meer kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. Zónder dat ze meteen lid hoeven te worden van een vereniging.’

Inschrijven nog steeds mogelijk

Het stimuleringsproject Sjors Sportief en Creatief is een initiatief van de gemeente Steenwijkerland in samenwerking met de lokale sportaanbieders, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan 50 sport- en cultuuractiviteiten te gaan ontdekken. Het aanbod is begin dit jaar gepresenteerd in het Sjorsboekje dat leerlingen van groep 1 t/m 8 van alle basisscholen in de gemeente ontvingen. Met de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen steeds meer activiteiten plaatsvinden. Aanbieders hebben hun aanbod onlangs weer geactualiseerd. Inschrijven voor het actuele aanbod is het hele schooljaar mogelijk via de website www.sjorssportief.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen