Herontwikkeling Steenwijkerdiep is een feit

Foto: Gemeente Steenwijkerland

De contracten voor de herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep zijn ondertekend. Op maandag 28 september zette wethouder Bram Harmsma in ‘t Veerhuys namens de gemeente Steenwijkerland zijn handtekening onder de contracten voor een integrale herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep.

De overige partners, te weten Aldi, Bert Vis Beheer, Jumbo, Lidl en Woonconcept waren bij deze belangrijke mijlpaal vertegenwoordigd. “We kunnen aan de slag!” vatte Bert Vis de ondertekening kort en krachtig samen.
“Een belangrijke stap is gezet om van het Gedempte Steenwijkerdiep een prachtig en aantrekkelijk gebied te maken dat dé entree wordt voor de binnenstad van Steenwijk. We gaan met deze partners gezamenlijk volop aan de slag om deze ambitie daadwerkelijk te realiseren. Ik ben er van overtuigd dat dit gaat lukken”, aldus Bram Harmsma.

Gouden Engel
Onderdeel van de ontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep is de bouw van huurappartementen door Woonconcept op de locatie van de voormalige Gouden Engel.
‘Een mooie aanvulling op de sociale huurwoningen in Steenwijk waarvoor ongetwijfeld veel belangstelling zal zijn. Het is een prachtige plek om te wonen, dichtbij het centrum en de voorzieningen’ aldus wethouder Marcel Scheringa.
Nicole Peeters, directeur-bestuurder bij Woonconcept:” Fijn dat we hierdoor een bijdrage kunnen leveren aan het beschikbaar maken van voorzieningen voor de Steenwijkers. Zodat er weer een levendig en modern winkelcentrum komt waar zij gebruik van kunnen maken”.
Voor de Gouden Engel is een apart bestemmingsplan in voorbereiding, dat in het najaar aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Reacties