Zomeronderhoud aan sportvelden half mei van start

Foto: Pixabay

Hoewel de sportaccommodaties door de coronamaatregelen gesloten zijn, wordt al wel gekeken naar het moment dat er weer gesport kan worden.

Wethouder Bram Harmsma: ‘Ik weet zeker dat al die enthousiaste sporters staan te popelen om weer de velden op te mogen. En als het zover is, moeten die er wel mooi bij liggen. Dat gaat ook gebeuren. Inmiddels is de aanbestedingsprocedure voor het onderhoud aan de velden achter de rug. Met de aannemer hebben we afgesproken dat hij vanaf 11 mei met het zomeronderhoud aan de natuurgrasvelden begint. Omdat de werkzaamheden meteen achter elkaar gedaan kunnen worden, zijn we ook een maand eerder klaar. Goed nieuws dus voor de sportverenigingen. Het is dan natuurlijk nog wel wachten op het landelijke signaal dat de sportcomplexen ook echt weer open kunnen.’

Op dit moment worden de sportvelden gemaaid door de NoordWestgroep. Daarnaast zijn medewerkers van de gemeente bezig met diverse maatregelen om de velden in conditie te houden.
De firma Enk Groen & Golf B.V. gaat met het zomeronderhoud aan de slag. De velden worden weer vlak gemaakt en opnieuw doorgezaaid met graszaad.
Extra aandacht is er voor de plekken waaraan door intensief gebruik speelschade is ontstaan. Na het zomeronderhoud hebben de velden een rustperiode nodig van minimaal 6 weken.
In deze periode kunnen de velden niet gebruikt worden. De verwachting is dat de sportvelden na half juli klaar zijn voor gebruik. Of er dan weer gespeeld kan worden is afhankelijk van de coronamaatregelen. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen