Arembergerweg tijdens paasweekend tijdelijk open voor wandelaars en fietsers

Foto: Pixabay

Goed nieuws voor fietsers en wandelaars. De Arembergerweg bij Belt-Schutsloot, die de afgelopen weken afgesloten was wegens onderhoudswerkzaamheden, gaat tijdens het aankomende paasweekend tijdelijk open voor fietsers en wandelaars.

Wethouder Marcel Scheringa: ‘De werkzaamheden verlopen heel voorspoedig en met een zonnig paasweekend in het vooruitzicht hebben we besloten om de weg van 19 t/m 22 april tijdelijk open te stellen. Alleen voor fietsers en wandelaars, het overige doorgaande verkeer moet nog even wachten.’ Na de Pasen gaat de weg weer dicht en worden de afrondende werkzaamheden gedaan. Vanaf 1 mei is de Arembergerweg weer volledig geopend voor alle verkeer.

De afgelopen periode is hard gewerkt aan het opknappen van de Arembergerweg. De onderhoudsbeurt was nodig omdat de weg in zeer slechte staat verkeerde en de veiligheid daardoor in het geding kwam.
Wethouder Marcel Scheringa: ‘In onze planning is 1 mei een harde datum. Dan moeten de werkzaamheden zijn afgerond en dat gaan we ook halen. Tijdens het aankomende paasweekend kunnen we fietsers en wandelaars al wel een klein voorproefje geven.
We creëren een kleine opening in de afzetting zodat zij er van 19 t/m 22 april door kunnen. Omdat het werk nog niet klaar is, betekent dit wel dat fietsers en wandelaars er rekening mee moeten houden dat er nog een hoogteverschil is tussen de weg en de berm.
We gaan ze daar ook op attenderen met borden en bakens.’ Na het paasweekend gaat de aannemer de afrondende werkzaamheden uitvoeren, zoals het aanvullen van de bermen. De vernieuwde Arembergerweg is op 1 mei weer open voor alle weggebruikers.

'

Reacties

article
26515
Arembergerweg tijdens paasweekend tijdelijk open voor wandelaars en fietsers
Goed nieuws voor fietsers en wandelaars. De Arembergerweg bij Belt-Schutsloot, die de afgelopen weken afgesloten
https://steenwijkerland.nieuws.nl/gemeente/26515/arembergerweg-tijdens-paasweekend-tijdelijk-open-voor-wandelaars-en-fietsers/
2019-04-16T17:18:51+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/318/2019/04/16171814/roll-1698364_1920.jpg
Gemeente, Nieuws