Financieel overzicht Huisvestingsplan Onderwijs compleet

Foto: Pixabay

Het financiële overzicht voor het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP) voor Steenwijkerland is compleet. Op 23 januari 2018 heeft de gemeenteraad een eerste besluit genomen over het IHP.

In dit besluit heeft de raad een aantal financiële uitgangspunten vastgesteld zoals normbedragen voor nieuwbouw en renovatie en kostenverdeling voor gemeente en onderwijsinstellingen ter waarde van 43 miljoen euro. Bijkomende kosten voor onder meer grondverwerving, aanpassingen infrastructuur en inrichting speelvoorzieningen waren toen nog niet bekend.

Wethouder Marcel Scheringa: ‘Het financiële overzicht voor het IHP is nu compleet. De bijkomende kosten voor onder meer grondverwerving, aanpassingen infrastructuur en inrichting speelvoorzieningen zijn geraamd op ruim 30 miljoen euro. Daarnaast zijn alle onderdelen, zoals onder meer de totale kosten voor de plannen van de huisvesting van het voortgezet onderwijs die in het IHP benoemd werden, financieel doorvertaald. In totaal komen de kosten voor de uitvoering van het IHP op ruim 81 miljoen euro. Dit betekent een forse financiële kostenpost. Die maakt dat we samen met de schoolbesturen heel goed moeten kijken naar de fasering, prioritering en doorlooptijd van het IHP om de bouw en/of renovatie van de verschillende scholen mogelijk te maken. Daarbij staat voor ons het belang van een goede onderwijshuisvesting voorop’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen