Projectbord met plannen voor Markt in Steenwijk onthuld

Een projectbord met daarop de plannen voor de Markt, de huidige situatie en in het verleden werd dinsdagmiddag onthuld door wethouder Wim Brus en een vertegenwoordiger van de bewonersvereniging.

Stichting Vestingstad, de bewonersvereniging van de binnenstad en de gemeente hebben samen een visie voor de binnenstad van Steenwijk geschreven.
Hierin staan sfeer, beleving, authenticiteit, historie, nostalgie en cultuur centraal. Het plan is de basis voor concrete acties om het centrum van Steenwijk nóg aantrekkelijker te maken, zowel voor inwoners en ondernemers als voor bezoekers en toeristen. De gemeenteraad heeft hiervoor zo’n € 2 miljoen beschikbaar gesteld.

Onderdeel van het plan is de herinrichting van de Markt waarbij onder andere een fontein zal worden ingebouwd op de Markt, de bankjes verdwijnen en de bomen worden op een andere plek geplaatst.
De gemeente gaat de komende tijd nog in gesprek met diverse partijen voor de exacte positionering van bepaalde zaken door bijvoorbeeld de weekmarkt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen