Op weg naar een nieuwe locatie voor loswal in Giethoorn

Foto: Pixabay

Het college van B&W laat de gemeenteraad weten dat een zogenaamd tweesporenbeleid wordt gevolgd om de nieuwe loswal in Giethoorn zo snel als mogelijk te realiseren.

Deze nieuwe loswal aan de Bramen moet de huidige loswal aan de Kerkweg in Giethoorn gaan vervangen.
Wethouder Wim Brus ‘In juni 2017 heeft de gemeenteraad ingestemd met de Bramen als nieuw aan te leggen loswal. Dat we deze nieuwe locatie als loswal gaan inzetten is echt noodzakelijk, want de huidige loswal aan de Kerkweg stemt al lange tijd tot grote ontevredenheid onder de omwonenden en gebruikers. We zijn daarom druk bezig de nieuwe loswal aan de Bramen te realiseren. Dat is echter niet eenvoudig. Dit komt omdat deze locatie midden in een Natura 2000 gebied ligt. Het belang van flora en fauna weegt daarbij zeer zwaar. Dat vraagt om een zorgvuldige en intensieve procedure. Gezien echter het grote maatschappelijk belang van de nieuwe loswal volgen we, in overleg met de provincie, een tweesporenbeleid om een vergunning voor deze locatie zo snel als mogelijk aan te vragen’.

Met de eigenaar en Natuurmonumenten is inmiddels op hoofdlijnen overeenstemming over de aankoop van de locatie aan de Bramen. Het college heeft er vertrouwen in dat de nieuwe loswal in 2018 wordt gerealiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen