Reactie Steenwijkerland op gaswinning Eesveen

Foto: Pixabay

Op dit moment ligt het ontwerp-instemmingsbesluit voor de gewijzigde gaswinning bij Eesveen ter inzage. De besluitvorming rondom de gaswinning gebeurt door de minister van Economische Zaken en Klimaat in het kader van de Mijnbouwwet. Het college van B&W gaat tegen dit besluit een zienswijze indienen.

Wethouder Douwe Oosterveen ‘Laat ik in de eerste plaats stellen dat het belang van onze inwoners voorop staat. Daarom pleiten wij in de zienswijze voor een heldere en tijdige communicatie met alle betrokken inwoners. Daar heeft het tot nu toe ons inziens aan ontbroken. Dat is jammer, want dit doet het draagvlak onder onze inwoners geen goed. We doen dan ook een dringende oproep aan de Minister om onze inwoners serieus te nemen. Communiceer helder en duidelijk over de gevolgen van de gewijzigde gaswinning.

Daarnaast pleiten we er als college nadrukkelijk voor dat een nulmeting wordt uitgevoerd naar de huizen en gebouwen in het betrokken gebied. Belangrijk is dat deze nulmeting wordt uitgevoerd door een onafhankelijke instantie waar iedereen zich aan conformeert. Op deze manier kunnen eventuele schades die ontstaan op een zo objectief mogelijke manier worden afgehandeld.

Tenslotte vragen we aandacht voor de mogelijke gevolgen voor UNESCO werelderfgoed te weten de koloniën van Weldadigheid. Hier kan namelijk de gaswinning bij Vinkega gevolgen voor hebben’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen