Politie vraagt aandacht voor Donkere Dagen van hondenbezitters

Foto: Fotopersbureau Steenwyck

De dagen worden weer korter en het is bekend dat criminelen dan vaker hun slag kunnen slaan. Natuurlijk wil iedereen graag veilig wonen en leven. Daarom doen de politie en de gemeente zoveel mogelijk om de veiligheid in de wijk te waarborgen. Daar kunnen hondenbezitters goed bij helpen!

Hondenbezitters als ogen en oren van de wijk
Hondenbezitter laten elke dag hun hond uit in de wijk. Ze lopen meestal vaste rondjes, waardoor afwijkende situaties u sneller opvallen. Denk aan een onbekende in de tuin van de buren, vreemde personen die aan auto’s rommelen of personen die verdacht rondhangen op straat. Hondenbezitters zijn in feite de ogen en oren van de wijk. Daarom worden zij gevraagd om tijdens het uitlaten van hun hond extra op de omgeving te letten. De politie en de BOA’s van de gemeente delen hiervoor als extra attentiewaarde lichtgevende hondenbandjes uit aan hondenbezitters.

Als een hondenbezitter in de buurt iets verdachts ziet kan hij of zij altijd bellen met 112. De politie kan daarbij alle informatie goed gebruiken zoals een locatie, kenteken auto en/of een signalement van de desbetreffende persoon. Zo kan de politie snel handelen en wordt de pakkans van een misdrijf vergroot.

Burgemeester Rob Bats van Steenwijkerland kreeg als eerste twee reflecterende hondenbandjes uitgereikt door wijkagente Thirza Nederlof.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen