Fusie Stichting SVO Wolvega/Steenwijk en CVO Steenwijk

Foto: Steenwijkerland

De besturen van de stichtingen waaronder RSG Tromp Meesters en CSG Eekeringe ressorteren, hebben het voornemen uitgesproken op 1 januari 2018 een bestuurlijke fusie aan te gaan.

Aanlei­ding voor dit besluit is de demografische krimp en de daarmee te verwachten daling van het aantal leerlingen binnen het VO van Steenwijk.
Er bestaat overlap in het huidige onderwijsaanbod van RSG Tromp Meesters en CSG Eekeringe.
Zelfstandig doorgaan van beide VO-scholen in Steen­wijk zou betekenen dat een gedeelte van het huidige onderwijsaanbod vanwege het dalende leer­lingenaantal in de regio zou verdwijnen.
De beide besturen willen deze bedreiging omzetten naar een kans en kiezen daarom voor samenwerking.
Hierdoor wordt het mogelijk het brede en voor leerlingen thuisnabije onderwijsaanbod van VSO, PrO, VMBO, MAVO, HAVO en VWO voor Steenwijk te behouden en te verstevigen.

Wethouder Dieke Frantzen ‘Het college staat positief tegenover deze ontwikkeling en geeft een posi­tief advies over de voorgenomen bestuurlijke fusie af aan het ministerie van OCW.
Het college onder­streept daarmee het belang van het behoud van het onderwijsaanbod van nu en de verdere ontwikke­ling van kwalitatief hoogwaardig voortgezet onderwijs in Steenwijk’.

De besturen van beide scholen zijn er van overtuigd dat een fusie de beste condities biedt voor het behoud van kwalitatief hoogwaardig voortgezet onderwijs in Steenwijk.
Onderdeel van de beoogde bestuurlijke fusie is het voornemen van de beide schoolbesturen om het aantal onderwijslocaties op termijn terug te brengen van drie naar twee; één voor het meer theoretisch onderwijs (de ‘onder­zoekende school’) en één voor het meer praktijkgerichte onderwijs (de ‘ondernemende school’).

Dieke Frantzen ‘De gemeente voert een vervolgonderzoek uit naar de door de beide schoolbesturen gezamenlijk ingediende huisvestingsaanvraag om het onderwijs op twee locaties te concentreren. Het college zal zich maximaal inspannen om goede huisvesting voor de VO-scholen in Steenwijk te voorzien. Ook ondersteunen wij uiteraard waar nodig en mogelijk het proces om deze huisvestingssituatie te realiseren’.

Op 4 april wordt de gemeenteraad van Steenwijkerland over dit initiatief breed geïnformeerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen