Wie wordt onze nieuwe burgemeester?

Foto: Rob Bats - Wikiportret.nl

De gemeente Steenwijkerland start de zoektocht naar een nieuwe burgemeester en roept daarbij de hulp in van alle inwoners, ondernemers en belanghebbenden.

Na het vertrek van burgemeester van der Tas in de zomer van 2016 en de benoeming van waarnemend burgemeester Bats, is het nu tijd om na te denken over hoe de ideale burgemeester van Steenwijkerland er uit zou moeten zien. Want een waarnemend burgemeester neemt de taken tijdelijk op zich totdat er een nieuwe burgemeester is gevonden en benoemd.

 “De zoektocht naar een nieuwe burgemeester start met het nadenken over het juiste profiel”, zegt Marcel Scheringa, voorzitter van de Vertrouwenscommissie in oprichting. “Aan wat voor soort mens heeft Steenwijkerland behoefte? Welke taken vinden we extra belangrijk? Moet het iemand zijn uit het bedrijfsleven of een echt politiek dier? Iemand van het hier en nu of een visionair mens die de weg wijst naar de toekomst? Antwoorden op dergelijke vragen zijn belangrijk omdat we op basis daarvan een profielschets kunnen maken. Een profielschets die door de gemeenteraad wordt vastgesteld en waar we in een later stadium, kandidaten aan zullen toetsen.”

Omdat de Vertrouwenscommissie i.o. de mening van de Steenwijkerlanders erg belangrijk vindt, start op 28 november een inwonersconsultatie. “We vragen aan inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden om te reageren op tien stellingen die iets zeggen over de persoon en eigenschappen van de ideale burgemeester voor Steenwijkerland. Het invullen kost niet veel tijd en het is belangrijk voor het maken van de profielschets. We hopen dan ook dat veel mensen zullen reageren. De stellingen zijn te vinden via www.BurgemeesterSteenwijkerland.nl  en ze staan ook in verschillende huis-aan-huis bladen.”

Naast de stellingen is er ook ruimte om andere meningen of ideeën over de ideale burgemeester aan de gemeenteraad mee te geven. Alle input zal gebruikt worden bij het schrijven van de profielschets. Let op, de stellingen zijn alleen tussen 28 november en 13 december in te vullen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen