Extra voorstelling theaterspektakel Razzia in Vollenhove

Foto: De Meenthe

Met nu al ruim 1500 kaarten is Razzia qua publieke belangstelling na Storm over Beulaeke en het Mysterie Wardenier wederom een succes voor Stichting De Meenthe Externe Producties.

Deze week is er met de veiligheidsregio intensief overleg geweest. Daaruit voortvloeiend is duidelijk geworden dat Razzia per voorstelling 425 bezoekers kan toelaten. Er is minutieus gewerkt aan een corona protocol met extra zekerheden qua veiligheid. Vollenhove brengt zelf 100 vrijwilligers op de been die zich gaan inzetten voor het corona protocol en de veiligheid van alle bezoekers.

De consequentie van alles is ook dat Razzia zonder pauze gespeeld gaat worden en dat zo vermeden wordt dat publiek elkaar kruist.

Goed nieuws is dat er ook een extra voorstelling gespeeld gaat worden op zaterdagmiddag 5 september om 14.30 uur. De kaartverkoop hiervoor is inmiddels gestart. De andere voorstellingen worden gespeeld op 2,3,4 en 5 september ‘s avonds om 20.00 uur. 4 en 5 september zijn inmiddels nagenoeg uitverkocht.

Razzia is een oorlogsverhaal geschreven door Jan Blei en muzikaal vormgegeven door Wim Rebergen en Barbara Lok. Heel bijzonder is dat de voorstelling ook doordrenkt is met filmbeelden gemaakt door Klaas Eissens en beeldende kunst door Anca Blok. Schrijfster Marjan Berk is de vertelster in dit theaterspektakel. De totale regie is in handen van Mitchell ten Hove uit Kampen.

Met Razzia wordt er een eerbetoon gegeven aan verzetsgroep Ome Willem en verzetsman Harmen Visser en wordt er stilgestaan bij het goed en kwaad dat Vollenhove in de oorlog verdeelde. Een oorlogsverhaal dat in de gehele regio gebeurt zou kunnen zijn. Razzia zou eigenlijk gespeeld worden in het voorjaar in het kader van viering 75 jaar vrijheid. Corona gooide helaas roet in het eten.

Kaarten voor Razzia zijn alleen te reserveren via www.demeenthe.nl en kosten € 27,50.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen