Gezelligheid in de Vestingstad komende woensdag

Foto: Steenwijk Vestingstad

Kunst & Folklore, kinderactiviteiten en winkels open tot 18.00 uur

Kunst & Folklore
Komende woensdagen is er nog meer vertier in Steenwijk. De organisatie heeft in nauwe samenwerking met de gemeente een Kunst & Folklore markt kunnen toevoegen aan de activiteiten. Door de gehele binnenstad zijn zo’n 25 ambachtslieden actief. Zij geven demonstraties en laten zien hoe vroeger onder andere manden, honing, touwen werden gemaakt. De stoelenmatter en de houtdraaier zijn aanwezig en ook de zeilmaker en de kaarsenmaker ontbreken niet. Een mooi moment om oude herinneringen op te halen of kennis te maken met het ambacht van vroeger. 

Muziek en entertainment
Op de Markt staan de ballenbak en het springkussen gereed voor de kinderen en op de terrassen en door de straten spelen verschillende bandjes vrolijke muziek. De reusachtige Drøkkie de Draak komt met zijn begeleider en de Hilbilly Twins zijn maar liefst 2,5 meter lang en zorgen voor amerikaanse folk en contrymuziek. 

Koopjes scoren en genieten op het terras
Struin door de winkelstraten en ontdek het bijzondere en ruime winkelaanbod binnen de stadswallen van de historische stad. Flaneer langs de prachtige panden en neem een kijkje in de allerleukste winkeltjes. Scoor mooie koopjes en geniet op één van de vele terrassen van een goede kop koffie met een lekker stuk taart, een uitgebreide lunch of een heerlijk diner. 

Uiteraard wordt rekening gehouden met alle maatregelen rondom het corona-virus zodat je veilig kunt genieten. 

Programma artiesten & acts
Groove Brother Groove
De Sfeercompany
Drøkkie de Draak
Hillbilly Twins
The Slampampers
The Conditioners

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen