Gospelkoor El Jakim treedt op met Jan Vayne in Grote Kerk Steenwijk

Foto: Eigen foto

Gospelkoor El Jakim uit Zuidwolde geeft zaterdag 7 maart een concert in de Grote Kerk in Steenwijk. Het interkerkelijke koor staat onder leiding van de Steenwijker dirigent Harold Kooij en krijgt medewerking van Jan Vayne op de vleugel, Marcel Zimmer op slagwerk/percussie, Mark Dekkers op contrabas, Ronald Ruiter op trompet en bugel en Nico Penners op de klarinet en altsax.

Tijdens het concert met het thema ‘Liefde en Licht’ kan het publiek genieten van de diverse muziekstijlen die het gospelkoor machtig is. Naast swingend repertoire zoals ‘Amazing Grace’ voert het koor onder andere muziek uit van John Rutter en van de jonge Nederlandse componist Marco den Toom. De mooiste stukken van het vorig jaar uitgebrachte album ‘Licht’ zijn te horen, aangevuld met kersvers repertoire. 

Daarbij is er ook gelegenheid voor samenzang. Dirigent Harold Kooij geeft zelf acte de préséance op de tweede vleugel. ‘We pakken groots uit. Het is echt bijzonder dat we samen met zoveel goede muzikanten mogen zingen. Met Jan Vayne hadden we in oktober al een geweldig optreden in Kampen. En ook op de cd ‘Licht’ speelden diverse professionele muzikanten mee. Dat geeft het koor maar ook mij vleugels’, aldus de dirigent die ook een begenadigd pianist is.

El Jakim

El Jakim, opgericht in 1997, is een interkerkelijk gospelkoor uit Zuidwolde met zo’n 36 leden die uit allerlei kerken wekelijks in de plaatselijke Hervormde Kerk bij elkaar komen om te zingen. Het repertoire is gevarieerd, swingend en bruisend of soms ook ingetogen, met pianobegeleiding of a capella, in het Engels en Nederlandstalig. Met de liedteksten wil het koor luisteraars bemoedigen en aanmoedigen. El Jakim verleent regelmatig medewerking bij kerkdiensten, instellingen of andere activiteiten.

Kaartverkoop gestart

Het optreden 7 maart begint om 20.00 uur in de Grote Kerk van Steenwijk. Toegangskaarten kosten 15 euro (kinderen tot en met twaalf jaar betalen 5 euro) en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar met 2,50 euro korting bij Bloemisterij Gaal in Steenwijk of via e-mail [email protected]. Voor meer informatie, kijk ook op www.eljakim-zuidwolde.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen