Kooklessen ‘Middeleeuws koken’

SONY DSC
SONY DSC
Foto: Dik Delfsma

De VUSO organiseert vanaf maandagavond 2 maart een korte kookcursus ‘Middeleeuws koken’.
De cursus bestaat uit 3 avonden, er wordt gekookt in de kookstudio van De Vlasbarg’n te Uffelte.

Niemand anders dan Steenwijker Dik Delfsma is gevraagd om deze cursus te geven.
Dik heeft tijdens de viering van het Steenwijks Ontzet een heus ‘ontzetmaal’ gekookt voor zo’n 40 gasten.
Hij is levensgenieter en op het gebied van Middeleeuws koken weet Dik gigantisch veel.
Hij zal tijdens de kooklessen dan ook leuke weetje vertellen, bijvoorbeeld hoe er drie wijken in Steenwijk vernoemt zijn naar een klein moerasplantje.
Monatoetjes kenden ze niet in de middeleeuwen en ook de kookpudding van Saroma pudding was nog lang niet in beeld, geen zoete toetjes dus voor de boeren, burgers en buitenlui.
Sterker nog, 500 jaar geleden kenden ze òòk geen voorgerecht.
Waren de Middeleeuwse eetgewoonten dan saai en smakeloos?
Alles behalve dat, maar dat zult u eigenhandig van Dik leren tijdens de cursus.

Voor meer informatie over deze cursus verwijzen wij naar de website www.vuso.info. Opgeven kan uiterlijk tot en met zondag 23 februari.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen