Sleeping Beauty: prachtige kostuums, betoverende decors

Foto: Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Sleeping Beauty, Max van den Burg, Cry me a river band,  Margriet Bolding,  Mijn man begrijpt mij niet, Marc de Hond en Dit is Steenwijk.

Sleeping Beauty
‘Sleeping Beauty’ vertelt het verhaal van prinses Aurora, die zich op haar zestiende verjaardag door toedoen van de slechte fee aan de spoel van een spinnenwiel prikt en na honderd jaar slapen wordt gewekt door de kus van een prins. ‘Sleeping Beauty’ is geschikt voor jong en oud, een familievoorstelling bij uitstek. Geniet van het hartverwarmende verhaal van Sleeping Beauty. Deze voorstelling is te zien op woensdag 29 januari, aanvang 20.00 uur.

Max van den Burg

In zijn jubileumshow laat podiumbeest Max u alle hoeken van het cabaretpodium zien. In sneltreinvaart strijden de (goed) foute types, kleurrijke verhalen en gekke muziekjes om voorrang. Van Brabantse familiefeesten tot Nederlandse rappers, van dronken kakmeisjes tot een bezoek aan de biologische markt: Max heeft weinig nodig om een zeer herkenbare wereld op te roepen, waarin iedereen zich altijd mooier voordoet dan ie in werkelijkheid is.  Dynamisch, fantasievol en muzikaal, maar bovenal hilarisch. Deze voorstelling is te zien op woensdag 29 januari, aanvang 20.15 uur.

Cry me a river band
Het theaterconcert The Life Of A Man – Joe Cocker biedt naast de muziek uit het rijke oeuvre van Cocker een avond vol anekdotes uit het turbulente leven van de man die zong en bewoog alsof zijn leven er van afhing. En natuurlijk wordt er verteld over zijn grote demonen drank en drugs, die hem in de jaren ’70 bijna fataal werden. Beleef het mee, samen met de overweldigende Cry Me A River band – het rijke leven van een fenomeen. Een avond met hits als Summer In The City, Have A Little Faith In Me, You Are So Beautiful,  You Can Leave Your Hat On, Delta Lady, Up Where We Belong & Feelin’ Alright. Deze voorstelling is te zien op donderdag 30 januari, aanvang 20.00 uur.

Margriet Bolding
Een avond dubbelkijken: kleinkunst en montagetheater. Speciaal voor Theater De Meenthe heeft Margriet een jubileumprogramma gemaakt met een fijne selectie van 12,5 jaar kleinkunstliedjes. De liedjes komen uit de programma’s Viva Depressiva!, Laaghangend Fruit, Zo Zijn We Niet Getrouwd, Het Gras Bij De Buren en misschien speelt ze ook wel een liedje uit haar gloednieuwe programma Familie Te Koop. Open Plek Theater neemt je mee in het thema over vrijheid. Wat vieren we dan onder anderen. Deze dubbelvoorstelling is te zien op donderdag 30 januari, aanvang 20.15 uur.

Mijn man begrijpt mij niet

De voorstelling ‘Mijn man begrijpt mij niet’ met Victoria Koblenko, Anouk Maas en Tanja Jess is te zien op vrijdag 31 januari en is uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich op de wachtlijst plaatsen. De voorstelling is inclusief ladies night en een speciaal menu ‘die mannen niet begrijpen’.

Marc de Hond
Presentator en theatermaker Marc de Hond heeft zijn theatervoorstelling ‘Voortschrijdend Inzicht’, die hij vanaf januari 2020 zou spelen, omgedoopt tot een bijzonder theaterkunstproject. Hij is aankomend voorjaar te zien in 29 theaters, waar hij per voorstelling wordt geïnterviewd over zijn leven. 29 presentatoren waaronder Eva Jinek, Humberto Tan, Janine Abbring, Paul de Leeuw, Frank Evenblij en Erik Dijkstra, Luuk Ikink, Claudia de Breij, Coen Verbraak, Hugo Borst, Ruben Nicolai, Catherine Keyl, Frits en Barbara Barend, Hanneke en Gijs Groenteman, Martine van Os en Sybrand Niessen, Eric Corton, Martin Simek en Frenk van der Linden hebben hun medewerking toegezegd. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 31 januari, aanvang 20.15 uur.

 Dit is Steenwijk
Wie is de Nederlander? Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? En wat zijn onze volkomen- maar vooral onvolkomenheden? Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg doen in Dit Is Steenwijk een poging hier het antwoord op te vinden. Deze avond zijn burgemeester Bats en Lucina Bolding te gast. Zij dragen bij aan de uitslag hoe (on)Nederlands Steenwijk eigenlijk is. Deze voorstelling is te zien op woensdag 5 februari, aanvang 20.00 uur.

Ook te zien in De Meenthe: Dutch Eagles op 6 februari. Vuile Huichelaar op 7 februari. Barricad op 7 februari. Legendary Albums Live op 8 februari. Floris Kortie & Vera Kooper op 8 februari. Blokzijl Klassiek op 9 februari. Vrijdag & Sandifort op 12 februari. Brugklas Live op 13 februari. DO op 13 februari. Best of Ireland ft Johnny Logan op 14 februari. KarNac op 14 februari. Helligen Hendrik op 15 februari. Djoezz op 15 februari. Kikker op 18 februari. Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen