Voor 10 euro naar het theater

Foto: RMHG

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Gek van Paarden, Soundos, Seks, Hammond & Rock’n Roll, Daan Boom, Ralph de Jong, Tribute to 2016, Niet Schieten, De Gruffalo, Mad Science en Mondiavisueel.

Gek van Paarden
Over zijn belevenissen schrijft hij als MK de Manvan al jaren hilarische columns voor paardenmagazines in binnen- en buitenland, waarbij hij paardenvrouwen een spiegel voorhoudt en hun echtgenoten hoop geeft. MK de Manvan brengt een nieuw genre: paardencabaret. Hij vertelt droog en komisch hoe hij het hoofd probeert te bieden aan de paardenperikelen van zijn vrouw en brengt op uiterst muzikale wijze prachtige songs over een leven met paarden ten gehore. Deze voorstelling is te zien op woensdag 22 januari, aanvang 20.00 uur.

Soundos

Zelf sta ik al jaren voor uitverkochte zalen, ook al ben ik maar een typische doorsnee-cabaretier: weinig originele naam, niet echt uitzonderlijk grappig, zonder uitblinkende persoonlijkheid en met een gecompliceerde relatiestatus. Typische dingen waar stralende Soundos geen last van heeft. Zij geeft zich he-le-maal! ‘Ben je nooit bang om door de mand te vallen?’ vraag ik haar. ‘Nee man, ik heb niets te verliezen!’ antwoordt deze top-comédienne met haar volste glimlach. Deze voorstelling is te zien op woensdag 22 januari, aanvang 20.15 uur.

Seks, Hammond & Rock ‘n Roll
Wat hebben Deep Purple, Steppenwolf, Emmerson Lake & Palmer, Booker T. And The MG’s, Santana, Bob Marley, Steve Winwood, Uriah Heep, Procol Harum, Rod Stewart, The Rolling Stones, Tina Turner, Joe Cocker, The Zombies, Focus, Sly & The Family Stone gemeen? De Hammond!! In deze show een eerbetoon aan de Hammond! Het iconische instrument dat als een rode draad door de grootste hits uit de muziekgeschiedenis loopt. Met Rob Mosterd Hammond Group en Chris Hordijk (The Voice). Deze voorstelling is te zien op donderdag 23 januari, aanvang 20.00 uur.

Daan Boom
Zijn allereerste one-man-show. En wat gaat hij daar doen? Wat denkt u zelf? Veel, natuurlijk, veel te veel, zoals alleen Daan Boom dat kan: tapdansen, streetdancen, zingen, rappen, pianospelen, schreeuwen, balletten, huilen, miepen, maar ook sociale experimenten uithalen (zoals we die uit het programma Streetlab kennen), dirigeren (zoals in Maestro), verhalen vertellen uit de Kelderklasse en bovenal: heel veel lachen. Deze voorstelling is te zien op donderdag 23 januari, aanvang 20.15 uur.

Tribute to 2016

Een eerbetoon aan 2016? Natuurlijk! Het is het jaar waarin grootheden uit de wereld van de popmuziek zijn overleden; Prince, David Bowie, George Michael, Maurice White (Earth Wind & Fire), Glen Frey (Eagles), Toots Thielemans en Leonard Cohen. De band staat onder leiding van topmuzikant Danny Sahupala die o.a. bij Sister Sledge en The Pointer Sisters speelde. Speciale A Tribute To 2016 gasten als Shirma Rouse, Buddy Vedder, Nurlaila Karim en Marlayne Sahupala zullen de band compleet maken. Deze voorstelling maakt deel uit van het Nationaal Theaterweekend en bezoek je voor 10 euro. Te zien op vrijdag 24 januari, aanvang 20.00 uur.

Ralph de Jongh
Ralph de Jongh is een sensatie in de hedendaagse Nederlandse muziekscene. Niet alleen om te horen, maar ook om te zien. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 24 januari, aanvang 20.15 uur.

Niet Schieten
Sinds dit ijzersterke cabarettrio in 1994 Cameretten won, is het een vaste waarde in de theaters. Speciaal voor het 25-jarig jubileum komen zij terug in de oorspronkelijke formatie. Maarten, Arend én Erik brengen met liefde een avond vol lust en leed uit al hun 14 shows. Niet om het allemaal nog eens dunnetjes over te doen maar om te laten zien dat ze wijzer zijn geworden. Deze voorstelling maakt deel uit van het Nationaal Theaterweekend en bezoek je voor 10 euro. Te zien op zaterdag 25 januari, aanvang 20.00 uur.

De Gruffalo 3+
De Gruffalo is te zien op zondag 25 januari. De voorstelling van 11.00 uur en 13.30 uur is uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich op de wachtlijst plaatsen.

Mad Science 5+

Mad Science Nederland bestaat 15 jaar en dat willen ze vieren met hun grootste show ooit! Zijn de professoren van Mad Science nu helemaal gek geworden? Het ziet er wel naar uit. Tijdens deze energieke kindervoorstelling trakteert Mad Science je op het leukste en meest spectaculaire uit de wereld van de wetenschap. Samen met de profs ga je op zoek naar de formule om het coolste feest te geven! Deze voorstelling maakt deel uit van het Nationaal Theaterweekend en bezoek je voor 10 euro. Mad Science is te zien op zondag 25 januari, aanvang 14.30 uur.

Mondiavisueel

Danielle Braun reist de wereld rond, op zoek naar bijzondere volkeren en tribes. Ze doorkruist de Himalaya, trekt door jungles, sluipt door oude Quakerhuizen en doet antropologisch veldwerk in verre uithoeken van onze planeet. De opgedane levenslessen blijken niet altijd over de exotische ander, maar vooral over onszelf te gaan. Laat je verwonderen en ontroeren. Ga mee op reis naar verre volkeren. Deze multimedia voorstelling is te zien op dinsdag 28 januari, aanvang 20.00 uur.

Ook te zien in De Meenthe: Sleeping Beauty op 29 januari. Max van den Burg op 29 januari. Cry me a river band op 30 januari. Margriet Bolding op 30 januari. Mijn man begrijpt mij niet op 31 januari. Marc de Hond op 31 januari. Dit is Steenwijk op 5 februari. Dutch Eagles op 6 februari. Vuile Huichelaar op 7 februari. Barricad op 7 februari. Legendary Albums Live op 8 februari. Floris Kortie & Vera Kooper op 8 februari. Blokzijl Klassiek op 9 februari. Vrijdag & Sandifort op 12 februari. Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen