Dansen, swingen en meezingen in De Meenthe

Foto: Raymond van Olphen

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: South African Road Trip, The Basily Gipsy Band, Seven Drunken Nights, Henry van Loon, Soundos, Sinterklaasshow en Stahlzeit.

South African Road Trip
Gelukkig komt ook deze winter South African Road Trip de Nederlandse theaters verwarmen. Met vrolijke songs, kwetsbare nummers, harmonieuze samenzang en opzwepende dans en muziek. Gebracht door de talentvolle mannen van het bekende Khayelitsha

United Mambazo Choir, meerdere Xhosa zangeressen én Zuid-Afrikaanse muzikanten. Oogstrelende kostuums en een prachtig videodecor, met mini docu’s over het dagelijkse leven van de koorleden, maken het plaatje compleet.  Deze voorstelling is te zien op woensdag 27 november, aanvang 20.00 uur.
The Basily Gipsy Band
De band, bestaande uit leden van de zigeunerfamilie Basily, laat u in ‘Het verborgen land van de zigeuners’, naast de diverse genres muziek, kennis maken met hun geschiedenis, cultuur, de taal en levensstijl van de zigeuners. Een gevarieerd programma vol met swing, romantiek, entertainment en met een lach en een traan. Zij heten u dan ook: Welkom in het leven van de Basily’s! Deze voorstelling is te zien op woensdag 27 november, aanvang 20.15 uur.

Seven Drunken Nights

De show staat garant voor een heerlijke avond meezingen met grote hits als ‘The Wild Rover’, ‘Dirty Old Town’, ‘Whiskey In The Jar’ en uiteraard ‘Seven Drunken Nights’. Diverse leden uit de cast zijn nauw gerelateerd aan de originele ‘Dubliners’ of hebben met hen op het podium gestaan. De show is naast een eerbetoon aan ‘The Dubliners’ ook een mooi saluut aan de rijke, Ierse muzikale traditie en historie. Deze voorstelling is te zien op donderdag 28 november, aanvang 20.00 uur.

Henry van Loon
Je bedenkt het niet maar je ziet het wel degelijk, waardoor je na afloop met een parelmoeren glans naar buiten treedt en hoofdschuddend tegen je tijdelijke bedpartner fluistert: ‘Dat was nu echt weer iets voor onze Henry.’ In deze persoonlijke voorstelling zoomt Henry in op zijn Brabantse roots met ontroerende liedjes en even hilarische als fidele bespiegelingen. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 29 november, aanvang 20.00 uur.

Soundos

Zelf sta ik al jaren voor uitverkochte zalen, ook al ben ik maar een typische doorsnee-cabaretier: weinig originele naam, niet echt uitzonderlijk grappig, zonder uitblinkende persoonlijkheid en met een gecompliceerde relatiestatus. Typische dingen waar stralende Soundos geen last van heeft. Zij geeft zich he-le-maal! ‘Ben je nooit bang om door de mand te vallen?’ vraag ik haar. ‘Nee man, ik heb niets te verliezen!’ antwoordt deze top-comédienne met haar volste glimlach. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 29 november, aanvang 20.15 uur.

Sinterklaasshow

Na het grote succes van afgelopen jaren is De Grote Sint Show 2019 terug met een gloednieuwe show! YouTube-idolen Party Piet Pablo en Love Piet breken in via de LIVE videoverbinding en zingen samen met de kids in de zaal de grootste hits, zoals De Pieten Sinterklaas Move, Pietenliefde en de Pieten Style. Deze familievoorstelling is te zien op zaterdag 30 november, aanvang 10.30 uur, 13.15 uur of 16.00 uur.

Stahlzeit
De grootste Rammstein Tribute Show van Europa komt naar De Meenthe. RAMMSTEIN heeft wereldwijd een uniek ruig genre gecreëerd met bruut geluid en veel vuur op het podium.
Hun explosieve shows zijn eigenlijk kunstwerken opzich. Hoewel de artistieke dimensie die Rammstein bereikt waarschijnlijk voor velen een onbereikbaar schauwspel blijft komt Stahlzeit hier wel erg dichtbij. Deze show is te zien op zaterdag 30 november, aanvang 21.00 uur.

Ook te zien in De Meenthe: Sounds of Silence op 4 december. WAD Live op 6 december. Yvonne van de Eerenbeemt op 6 december. Top 2000 met Jan Vayne op 7 december. JB Meijers op 7 december. Peter en de Wolf op 8 december. De Verleider Female op 11 december. Rhythm of the Dance op 12 december. Nabil Aoulad Ayad op 12 december. Pink Floyd Project op 13 december. André Hazes op 14 december. Buurman en Buurman op 15 december. Don Cossackchoir of Russia op 17 december. Jan Keizer en Anny Schilder op 18 december. Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen