Een Middag Mannenkoren in Rabo Theater De Meenthe

Foto: Daniella Prent

Dit jaar vindt er wederom ‘Een Middag Mannenkoren’ plaats en wel op 24 november aanstaande in Rabo Theater De Meenthe. Deze middag start om 14:30 uur. Voor maar €10,- per persoon ziet het publiek dit jaar optredens van Het Noord-Nederlands Jagerskoor, Mannenkoor Uffelte en Algemeen Mannenkoor Midden-Drenthe.

Het Mannenkoor Uffelte, bestaande uit ongeveer 30 mannen, bestaat reeds ruim 20 jaar. Het koor is in de regio met name bekend omdat ze veel Drentstalige liedjes zingt, van prachtige ballades tot gezellige meezingliedjes.
Daarnaast een Nederlandstalig repertoire, van luister- tot meezingliedjes en prachtige Duitse en Engelse evergreens.
Ook beschikt het koor over vele mooie Kerstliederen! In 2017 is het Algemeen Mannenkoor Midden-Drenthe van start gegaan, en is door Bernard Slofstra opgericht na het opheffen van het politie mannenkoor Noord-Nederland, waar hij dirigent van was.

Op dit moment telt het koor 20 leden, verdeeld over de vier stemgroepen.
Zoals de naamgeving aangeeft bestaat het repertoire uit algemene liederen zoals het klassiek mannenkoor repertoire, bewerkingen van pop- en musical liederen.
Het Noord Nederlands Jagers Koor ‘Prins-Hendrik’ is het enige jagerskoor van ons land en heeft al 25 jaar bestaansrecht.
Het mannenkoor zingt 2, 3 en 4-stemmig a-capella. Het repertoire bestaat uit romantische Nederlands- en Duitstalige volksliederen over de natuur en de jacht.
De koorleden komen uit de drie noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Aansluitend op deze middag is er een Jagersbuffet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen