Agenda Filmhuis in Steenwijk

Rachel Weisz stars in Fox Searchlight Pictures'
Rachel Weisz stars in Fox Searchlight Pictures' "THE FAVOURITE."
Foto: 20th Century Fox

Komende week staat de volgende films op het programma in het Filmhuis Steenwijk (Dyka Vestzakzaal van Rabo Theater De Meenthe).

The Favorite
Zondag 24 november om 11.00 uur is de filmvertoning ‘The Favorite’. Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. De broze koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz) regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woedeuitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail (Emma Stone) arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Wanneer Sarah, Abigail onder haar vleugels neemt, ziet Abigail een kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen. Als oorlogspolitiek Sarah compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid om haar ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen.

Das Schweigende Klassenzimmer
Dinsdag 26 november om 20.15 uur is de filmvertoning ‘Das Schweigende Klassenzimmer’. Waargebeurd verhaal. Het is 1956 en tijdens een bezoek aan een bioscoop in West Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Terug in Stalinstadt (nu Eissenhüttenstadt) willen ze een gebaar maken uit solidariteit met de gevallen slachtoffers en tijdens een les houden ze allen een minuut stilte. Dit veroorzaakt flink wat onrust en als dit ter ore komt van het ministerie van Onderwijs wordt het als een contrarevolutionaire daad beschouwd met verstrekkende gevolgen voor de scholieren…

Ook te zien in het Filmhuis Steenwijk
Dinsdag 3 december If Beale Street Could Talk. Donderdag 19 december If God Only Knows.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen