Verschillende theateruitjes in de vakantie

Foto: Melanie den Otter

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Pijnstillers, Doornroosje, Cadansa en Bram van der Vlugt.

Pijnstillers
‘Pijnstillers’ van Carry Slee gaat over Casper. Zijn moeder heeft hem in haar eentje opgevoed. Er is wel een vader maar die heeft hij nooit gezien. Op een kwade dag krijgt zij het bericht dat ze kanker heeft en dat ze niet verder behandeld kan worden. Vanaf dat moment staat het leven van de jonge tiener helemaal op z’n kop. En er was al zoveel aan de hand. Zijn beste vriendin zoent met een jongen van wie de ouders niet uit Nederland komen en dat mag haar vader niet weten… dus liegt ze dat ze iets met Casper heeft. En Casper zelf heeft weer vlinders van dat meisje, die net zo van muziek houdt als hij. Deze voorstelling is te zien op woensdag 23 oktober, aanvang 19.00 uur. Ticket €15,- op vertoon van je schoolpas.

Doornroosje
In een land hier ver, ver vandaan leeft een prachtig prinsesje. Zo mooi, zo lief en vooral zo zoet, als de geur van bloeiende rode rozen op een warme zomerdag. Daarom noemen ze haar: Doornroosje. Samen met haar lieftallige peetmoeders, drie goede feeën, woont ze in een sprookjesachtig paleis. Dan is de grote dag aangebroken: Doornroosje is jarig! Vandaag wordt ze 21 jaar én gekroond tot koningin! Maar, ergens aan de andere kant van het dorp heeft de gemene tovenares Fien zo haar eigen plannen: zij wil zelf heersen over het land. Samen met haar man Titus bedenkt ze een listige betovering. Zal de vreselijke slaapspreuk van Fien ooit verbroken worden of blijft Doornroosje voor altijd in dromenland? Deze familievoorstelling is te zien op donderdag 24 oktober, aanvang 15.00 uur.

Cadansa

Cadansa is een superleuk balfolk festival met o.a. (te) gekke bands. Vrijdagavond treden de bands Red Herring en Duo Muller & Munnelly op. Dit concert is onderdeel van het 4-daagse balfolkfestival CaDansa. Voor de geïnteresseerden is er voor het concert een korte introductie dansworkshop over Balfolk. De kaarten voor het concert geven toegang tot deze workshop en na afloop kunt u nog gaan kijken op het festival zelf. Op www.cadansa.nl vindt u meer informatie over het festival. De bands zijn te zien op vrijdag 25 oktober, aanvang 20.00 uur.

Bram van der Vlugt

In een oud, verlaten stationsgebouw woont Martinus. Als dertienjarig jongetje is hij er komen wonen. Martinus is nooit vertrokken, al beweert hij zelf van wel. 75 jaar later kijkt hij samen met zijn kleinzoon terug op zijn leven. Een lastige opgave, want Martinus neemt graag een loopje met de waarheid. In deze voorstelling, speciaal voor hem geschreven ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag, gaat Bram van der Vlugt het avontuur aan met de veel jongere theatermakers Roelof Pothuis en Thijs Prein. Vogel is een ode aan de kracht van het verhaal. De spannende verhalen van de oude man doen je het verlangen naar de waarheid vergeten. Never let the truth ruin a good story. Deze voorstelling is te zien op dinsdag 29 oktober, aanvang 20.00 uur.

Ook te zien in De Meenthe: Naturally 7 op 30 oktober. Nina de la Parra op 30 oktober.  Urbanus op 31 oktober. Jim van der Zee op 31 oktober. The Bentley op 1 november. Chris Hinzi op 1 november. Harm en Roelof op 2 november. Joost Spijkers op 2 november. Magic of Georgia 5 november. Hehobros on tour 5 november. JWF Kapel op 6 november. Lenette van Dongen op 7 november. Lakhsmi op 7 november. Blaaskapellenfestival op 9 november. Ernst Hutter op 9 november. Vast Countenance & Friends op 10 november. Mondiavisueel op 12 november. Showponies2 op 13 november. Kasper van der Laan op 13 november.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen